DOK springgroep succesvol op het NK in Ahoy Rotterdam

Foto: DOK Ede

De christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede had zich met een heel aantal turners weten te plaatsen voor het grote NK in Ahoy. Het hele weekeinde kwam de hele turntop van Nederland samen om te strijden voor de felbegeerde titel Nederlands Kampioen.

Ook de Edese vereniging is het gelukt om dit weekeinde Nederlandse Kampioenen te leveren. Ede heeft er weer een paar Nederlandse kampioenen bij. DOK is trots op alles gymnasten die zich wisten te plaatsen voor dit NK., Amber Koudijs, Novalee
Deuning, Lotte Merkies, Naomi Kats, Manuela Speijers, Eva van Wijngaarden, Demi van Herwaarden, Daphne van den Brink, Fleur Mulder, Martijn van de Kraats, Robbin Kruizinga, Sam Onnink, Ramon de Zeeuw, Lodewijk Waanders en Wilbert Groeneveld. De turners kwamen voor een deel op twee disciplines uit. Het individuele springen en het in opkomst zijnde teamgym. DOK was succesvol op beide onderdelen.

Bij het individuele springen heeft DOK 5 medailles in de wacht gesleept. Goud was er voor Robbin Kruizinga op het onderdeel pegasus. Ook voor Martijn van de Krats was er goud op het onderdeel minitrampoline. Er werden ook nog 3 bronzen medailles verdiend, Sam Onnink kreeg brons op Pegasus, Ramon de Zeeuw op airtrack en opnieuw Martijn van de Kraats op airtrack. Lodewijk Waanders greep met een 4 e plek net naast de medailles op het onderdeel minitrampoline.

Bij het teamgym wist het mix-team senioren zich naar het goud te springen. Opnieuw Nederlands Kampioen, dit team bestond uit Lodewijk Waanders, Martijn van de Kraats, Daphne van den Brink en Demi van Herwaarden. Het dames team haalde net geen medaille. Als laatste werd Wilbert Groeneveld nog Nederlands Kampioen met zijn team bij de senioren heren.
Trainers Esmee van Gemert en Nicole Oudsen kijken terug op een heel leuk weekeinde met een heel goed resultaat. Ede is vier Nederlandse Kampioenen rijker en er zijn nog meer medailles gewonnen door hun turners. DOK is trots op haar goede springers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden