DOK-Ede plaatst zich met overmacht voor het NK springen

07 nov 2022, 11:30 Nieuws
plaatsingswedstrijden nk springen lemmer 2
Op zaterdag 5 november reisden de senior springgroepen van DOK uit Ede af naar het Friese Lemmer. Het was een spannende dag want de plaatsingswedstrijden voor het NK stonden op het programma. Het NK springen zal op 10 december gehouden worden in Ede, in de van der Knaaphal.
De christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede zal het NK organiseren. DOK bestaat 100 jaar en het organiseren van een NK was een wens van de jarige club. Dit zal het NK springen zijn. Het is dan ook logisch dat je met veel eigen teams deel wil nemen aan het NK.
De senioren A beten het spits af in Lemmer. DOK is er trots op dat ze op dit hoogste niveau meedoen met het springen. De groep liet met overmacht zien dat ze thuishoren op het NK. Het team bestond uit Lodewijk Waanders, Sam Onnink, Robbin Kruizinga, Ramon van der Zeeuw, Fleur Mulder, Tessa van Loenen en Laurien Verheijen. Op 10 december hopen Imke Kessel en Jesmé Dokter weer aan te haken, helaas waren zij nu geblesseerd. Het team plaatste zich op alle onderdelen. Op het onderdeel tafel en pegasus zijn ze zelfs al eerste geplaatst voor het NK. Op airtrack plaatste het team zich als 2e en op minitrampoline als 3e. Dit is heel hoopvol richting het NK.
In de middag kwamen de B senioren de vloer op. Dit team bestond uit: Hugo Elzenaar, Micha van Ginkel, Biense Wielstra, Marlou Kruizinga, Laura van Engelen, Janet van den Brink, Marlies Broekhuis, Ilse Luttikhuisen en Laura Luttikhuisen. Ook dit team sprong zich richting het NK. Op de onderdelen pegasus en airtrack mogen zij DOK vertegenwoordigen. Wat een topprestatie. Op deze beide onderdelen plaatste het team zich als derde, met een 4e plek op minitrampoline grepen zij helaas net mis.
Volgende week mogen de junioren teams zich gaan proberen te plaatsen. Zij reizen dan af naar het verre Vaals. Voor trainers Nicole Oudsen, Esmee van Gemert en Bob Louwerse zijn het spannende weken waarin hard gewerkt moet gaan worden.