Duo MataHary speelt ‘Imagine’ van John Lennon tijdens opening tentoonstelling

EDE – Voorafgaande aan de opening van de tentoonstelling ‘Ede 1945-1950 – Wederopbouw en uitzending naar Nederlands-Indië’ in De Smederij in Ede gaf Duo Matahary, bestaande uit René Akihary en dochter Eleonora Akihary aangevuld met gitarist Randy van Voorenberge een optreden. De vaak persoonlijke nummers vonden veel weerklank bij het publiek.

Tot slot speelden zij een coverversie van ‘Imagine’ van John Lennon.

Duo MataHary

Eleonora Akihary

Geboren in 1981 te Andelst. Trotse moeder van 3 kinderen.

Eleonora heeft allerlei dingen op het gebied van zang en muziek gedaan en al vele jaren ervaring. Zij heeft anderhalf jaar bij Joop van der Ende’s theaterschool dans- en zanglessen genoten.

In 2007 mocht ze in het tv-programma “Una voce Particolare” van Ernst Daniel Smit een lied uit de musical ‘Miss Saigon” vertolken.

René Akihary

René is 72 jaar, hij is gepensioneerd.

René heeft 13 jaar gewoond in het woonoord (kamp) “Bruinhorst” in Ederveen, dat destijds in gebruik was voor de mensen die afkomstig waren van de Molukken. Later is hij verhuisd naar Lunteren, nu woont hij in Ede.

René was leraar en werkte op een basisschool in de Betuwe. Hij gaf les in de bovenbouw. Naast zijn leraarschap is hij ook bevoegd sportleraar en als sportmasseur maakt hij menige stijve nek weer soepel en tracht de ledematen weer nieuw leven in te blazen. Hij is ook een fervente marathonloper.

Hij heeft al 3 keer de New York Marathon uitgelopen!

Verder is hij een enthousiast gitarist die van veel soorten muziek houdt. Een grote wens van hem was om een theaterstuk te schrijven en samen met zijn dochter Eleonora dit stuk op de planken te brengen.

Bericht door René Hazeleger

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen