Horeca Ede voert gezamenlijke huis- en gedragsregels in

Foto: Gemeente Ede

Op vrijdag 12 juli onthulde burgemeester René Verhulst in café Harvest het schildje waarop collectieve huis- en gedragsregels van de Edese horeca staan. Koninklijke Horeca Nederland Afdeling Ede heeft de schildjes ontwikkeld. Het instellen van huis- en gedragsregels is één van de maatregelen in het kader van het project Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan waarin horeca, politie, gemeente, bewoners en uitgaanspubliek zich gezamenlijk inzetten voor een veilig en aantrekkelijk uitgaansleven in Ede.

Ruim vijftig horecabedrijven doen mee met de collectieve huisregels. Het doel van deze regels is om gasten duidelijk te maken welk gedrag gewenst is en welke huisregels er gelden. De horecaondernemers zijn het met elkaar eens dat onacceptabel gedrag niet wordt getolereerd. De kracht is dat de huis- en gedragsregels voor iedereen gelden en voor iedereen gelijk zijn. Dat betekent dat iedere horecabezoeker dezelfde huisregels bij de verschillende bedrijven tegenkomt. Bij overtreding ontvangt de bezoeker een ontzegging voor het horecabedrijf waar de bezoeker over de schreef is gegaan.

 

De huis- en gedragsregels op een rij:

–           Volg aanwijzingen van het personeel op

–           Toegangscontrole met legitimatie mogelijk

–           Wij verkopen geen alcohol en tabak aan personen beneden de leeftijd die de wet voorschrijft

–           Geen wapens of drugs

–           Geen ongewenste intimiteiten

–           Geen agressie of racisme

–           Geen hinderlijk gedrag

–           Kleed u correct

–           Geen groepskenmerkende negatief sfeerbepalende kleding

–           Geen eigen consumpties

–           Glaswerk moet binnen of op terras blijven

–           Geen overlast voor de buren

 

Met deze maatregel wordt de veiligheid in de horeca en het uitgaansgebied vergroot. Meer maatregelen die op stapel staan, zijn onder andere de invoering van de Collectieve Horeca Ontzegging, voorlichting over drugsgebruik en de aanpak van ID-fraude in het uitgaansleven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden