Roze lintje voor Ziekenhuis Gelderse Vallei

Foto: Ede.nieuws.nl

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft op 6 juli het roze lintje ontvangen voor de beste patiëntgerichte borstkankerzorg. Net als de andere 2 ziekenhuizen in de Alliantie Regionale TopZorg (A.R.T.Z.).

Dit keurmerk kent de Borstkanker-vereniging Nederland (BVN) elk jaar toe aan ziekenhuizen die voldoen aan een aantal criteria voor de zorg voor borstkankerpatiënten.

De medewerkers van het oncologisch centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn heel trots op deze erkenning. Het ziekenhuis ontving op donderdag 6 juli officieel de erkenning van BVN, het roze lintje. Net als Rijnstate en het Slingeland ziekenhuis waarmee op oncologisch gebied intensief wordt samengewerkt. Daarmee voldoet Ziekenhuis Gelderse Vallei aan alle verplichte criteria die de BVN heeft opgesteld, en meer. Dit betreft criteria als het aantal operaties, korte wachttijden, een vast aanspreekpunt voor de patiënt en patiëntenparticipatie. Elk jaar worden de criteria verder aangescherpt, om ziekenhuizen te stimuleren bij borstkanker patiëntgerichte zorg te leveren en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen.

 Borstkankercentrum

Het A.R.T.Z. Oncologisch centrum behandelt per jaar zo’n 800 nieuwe patiënten op 3 locaties, waaronder Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Hiermee behoort het A.R.T.Z. Oncologisch centrum tot één van de grootste borstkankercentra van Nederland. Het team van medisch specialisten en gespecialiseerd verpleegkundigen van de 3 Gelderse ziekenhuizen werkt onder andere op het gebied van borstkanker intensief samen. Zij delen kennis over zorgprocessen en de resultaten van de behandelingen. Medisch specialisten zijn bijzonder ervaren in het behandelen van kwaadaardige en niet-kwaadaardige aandoeningen in de borst.

Hoge kwaliteit en snelle diagnostiek

De hoogste kwaliteitseisen vormen de norm voor de 3 ziekenhuizen. Het aanschaffen van de nieuwste appartuur voor borstonderzoek is daar een mooi voorbeeld van. Maar ook het realiseren van eendagsdiagnostiek voor patiënten met borstkanker. Dit betekent dat patiënten met een vermoeden van borstkanker op alle 3 de A.R.T.Z.-locaties binnen één dag duidelijkheid krijgen over de aard van de afwijking. Hierdoor blijft onzekerheid tot een minimum beperkt.

A.R.T.Z. Oncologisch centrum

In het A.R.T.Z. Oncologisch centrum wordt de oncologische zorg van de 3 ziekenhuizen in Gelderland bij elkaar gebracht. De Radiotherapiegroep is daarbij de vaste partner voor radiotherapeutische zorg. De ziekenhuizen delen in gespecialiseerde teams per kankersoort hun kennis en ervaring met elkaar. Doel van de samenwerking is het verder verbeteren van de oncologische zorg Gelderland.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen