Kinderdagverblijf Eigen Wijs in actie op Modderdag

Foto: Ede.nieuws.nl

Een jaarlijks terugkerend evenement is de landelijke Modderdag. Op kinderdagverblijf Eigen Wijs lieten we dat niet ongemerkt voorbijgaan.

Op donderdag 29 juni waren er de hele dag activiteiten gepland met modder. Spelen en experimenteren met modder leverde een mooie bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Omdat modder een natuurlijk materiaal is, heeft hetgeen “vaste” bedoeling en kan er dus heel veel mee gedaan worden.

Met een kassa kun je winkeltje spelen, maar met een materiaal als modder vraagt het van een kind om zijn of haar fantasie te gebruiken. Modder kan alles zijn. Je kunt ermee kleien, je gezicht ermee camoufleren of het gebruiken als glijbaan. Ook geeft het de mogelijkheid om geconfronteerd te worden met echte risico’s als vallen, moe en vies worden of kwijtraken. Een natuurlijke omgeving geeft vrijheid aan het spel. Er kan niks kapotgaan en ze mochten fysiek uitbundig spelen.

En sommige kinderen vonden het ook gewoon niet leuk om met de modder te experimenteren. Zij konden gewoon kijken naar het spel van de kinderen die het leuk vonden.

Bericht van: Kinderdagverblijf Eigen Wijs Ede.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden