Kindertelefoon in Ede blijft behouden

Foto: Ede.nieuws.nl

De Kindertelefoon blijft behouden in Ede. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van de raadsleden Ria Maliepaard en Henk Buikema van de fractie PvdA, die zorgen hadden over het voortbestaan van de Kindertelefoon.

De Kindertelefoon is een Nederlandse telefonische hulpdienst voor kinderen, waar kinderen en jongeren tot 18 jaar die behoefte aan een gesprek over welk onderwerp dan ook hebben gratis naar kunnen bellen. Ook kunnen zij chatten met de Kindertelefoon of een topic plaatsen op het forum.

Maliepaard en Buikema hadden onder andere in de media gehoord dat de Kindertelefoon en soortgelijke voorzieningen als Advies Klachtenbureau Jeugdzorg in hun voortbestaan bedreigd worden, in verband met stopzetten centrale financiering vanuit de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Omdat niet helder is of en hoe deze voor kinderen en jongeren zo belangrijke en veelgebruikte voorziening gefinancierd gaat worden, heeft de organisatie van de Kindertelefoon aangekondigd het sociaal plan voor de afvloeiing van de medewerkers per juni 2017 in gang te zetten. Dit alles baarde de Edese PvdA-fractie grote zorgen.

ONMISBAAR

Net als de PvdA vindt het college dat de Kindertelefoon en soortgelijke voorzieningen belangrijke en onmisbare instrumenten zijn voor kinderen en jongeren om hun zorgen anoniem en onbedreigd te kunnen uiten en hulp te zoeken voor hun problemen. “De Kindertelefoon, het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg en Sensoor zijn onmisbare voorzieningen. We hebben besloten met hen overeenkomst aan te gaan om de Kindertelefoon voor Ede te behouden.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden