Huidcontrole in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Foto: Ede.nieuws.nl

Op zaterdag 20 mei is het landelijke Huidkankerdag. In Ziekenhuis Gelderse Vallei is het die dag mogelijk om gratis uw huid te laten controleren. De dermatoloog bekijkt of er plekjes op de huid zijn die kunnen duiden op (een voorstadium van) huidkanker. Naast de huidcontrole krijgen bezoekers informatie over hoe zij zelf het beste hun huid kunnen beschermen én controleren.

 

De huidcontrole wordt georganiseerd naar aanleiding van de groeiende zorg om het stijgend aantal gevallen van huidkanker. In tien jaar tijd is het aantal mensen dat voor het eerst de diagnose huidkanker krijgt verdrievoudigd van 15.000 naar meer dan 45.000 personen per jaar. Dermatoloog Peter Arnold: ‘Ook in de regio van Ziekenhuis Gelderse Vallei is een groeiende groep patiënten die huidkanker heeft en die wij behandelen. Het merendeel behandelt de dermatoloog zelf. Complexe situaties van huidkanker behandelen wij in nauwe samenwerking met plastisch chirurg, mondkaakchirurg, KNO-arts of radiotherapeut.’

 

Preventie
Door regelmatig je huid te controleren kan huidkanker in een vroeg stadium ontdekt en behandeld worden. Vroegtijdige herkenning geeft de grootste kans op genezing. Daarnaast zijn bewustwording en preventie erg belangrijk; een goede bescherming van de huid is zeer noodzakelijk tijdens buitenactiviteiten zoals zonnen, recreëren, sporten of werken. Vooral zonlichtverbrandingen veroorzaken huidkanker, zeker wanneer de huid jaar na jaar verbrandt.

 

Inschrijven

Inschrijven voor de huidcontrole verloopt vooraf via de website www.huidkankerdag.nl, alle beschikbare plekken zijn op dit moment al vol. Op zaterdag 20 mei controleren de dermatologen tussen 10.00 uur en 13.00 uur de huid van ingeschreven personen op de polikliniek dermatologie, bestemming 148 in Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden