Heeft u dat nu ook dat gevoel van……..

Foto: Ede.nieuws.nl

De afgelopen maanden zijn, in onze omgeving, ons verschillende buurtjes ontvallen. Als ik zo door de straten loop zie ik steeds, voor elk betreffend huis, een grote container verschijnen. Spullen, dierbare spullen van onze buurtjes, worden in de bak gemikt.  Door mij heen gaat dan een gevoel van………. wat jammer.

De nog goede vloerbedekking, mooi laminaat of hout, nog zeker bewoonbaar voor jaren, worden in stukken achter de spullen aan gemikt.   Daarna volgen de gordijnen en de zonnewering van beneden en boven.

Een week of wat is er bedrijvigheid in en rond de woning.  Een schoonmaakploeg doet zijn werk. Even later rijdt een kleine vrachtwagen voor. Wat bezittingen worden naar binnen gedragen. De ramen nu bedekt met lakens of kranten geven geen verder inzicht.  Maar de lakens blijven.

Dan denk ik, zouden de spullen van onze buurtjes, deze mensen misschien super geholpen hebben.  Natuurlijk weet ik niet hoe deze mensen ervoor staan maar ik kan het niet van me af zetten dat de Woningbouwvereniging de regel heeft dat een huis altijd leeg en in de oude staat weer moet worden opgeleverd.   Sommige spullen, zoals trapbekleding, vloerbedekking, zonnewering en raamhorren, zijn best voor hergebruik geschikt. En in de prijs om aan te schaffen. Hoe fijn zou het zijn om de nieuwe bewoners eerst in de gelegenheid te stellen een kijkje te komen nemen en hun wens om een en ander te laten liggen, hangen. Met in het achterhoofd dat de budgetten van een grote groep medeburgers erg schamel zijn.

Mijn gevoel zegt ……denk hier eens over na instanties

Met vriendelijke groet juffrouw Raadgever

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden