Alcohol en drugspreventie voor de jeugd op 25 maart in Het Westhoffhuis

Foto: Malkander

Op 25 maart in Het Westhoffhuis

Op 25 maart is er een grote spelavond voor jongeren in Het Westhoffhuis Dorpsstraat 28, Lunteren. Thema van het spel is voorlichting over alcohol en drugs

De avond is bedoeld voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar. Aanvang is 19.30 uur, einde 21.00 uur. De toegang is gratis.

Jongeren gaan veilig om met alcohol en drugs

Drugsgebruik leek jarenlang vooral een probleem van de grote stad. Maar dat is al lang niet meer zo.
Op het platteland en dus ook in de verschillende dorpen in de gemeente Ede zien we dat drugs volop te koop zijn. Jongeren tussen de veertien en achttien jaar experimenteren met speed, weed, xtc en ghb.
Alcohol blijft echter met afstand het meest populaire roesmiddel. Hoe houd je jezelf staande tussen vrienden die blowen, speed gebruiken of GHB innemen? En hoe drink je alcohol zonder extreme risico’s? Hoe voorkom je dat jij en je vrienden in de problemen komen door drugs? En wat doe je als je toch in de problemen bent gekomen?

Ouders praten samen over alcohol en drugs

Voor ouders is het heel lastig om te weten of hun kinderen risico’s lopen met drugs.
Vaak weten ouders weinig over speed, weed of GHB. Een goed beginpunt is een gesprek met uw zoon of dochter over deze middelen, jongeren weten meestal wel wat er te koop is op dat gebied.
Daarnaast leveren open gesprekken met andere ouders vaak veel informatie op. Samen staan ouders sterker.

Contact bij u in het dorp

Samen met ouders, jongerenwerkers, wijkagenten, jongeren, schoolhoofden, kerken, dorpsraden en dorpshuizen zorgt de preventiewerker van Malkander ervoor dat drugsgebruik bespreekbaar wordt.
In de dorpen komen werkgroepen van mensen uit het eigen dorp, zij kunnen uw vragen over alcohol en drugs beantwoorden. Kijk voor de stand van zaken in uw dorp op www.alcoholendrugsede.nl
Neem voor meer informatie contact op met: Luuk Miedema

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden