Traditionele koffiepunten-actie weer van start

Foto: Ede.nieuws.nl

Deze week is de traditionele Lionsclub koffiepunten-actie weer van start gegaan. Tot eind december wordt iedereen opgeroepen om DE-waardepunten in te leveren bij de speciale inleverpunten. De koffiepunten worden bij Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie voor de plaatselijke voedselbanken.

Negen jaar geleden namen enkele leden van de Lions het initiatief om DE-koffiepunten te verzamelen. Met de koffiebrander werden goede afspraken gemaakt om de waardepunten om te zetten in pakken koffie ten behoeve van de voedselbank. De fabrikant ondersteunt deze actie en verhoogt de opbrengst zelfs met ruim 15%. Ruim 120 Lionsclubs, alle voedselbanken en ruim 10.000 vrijwilligers zijn erbij betrokken. Vorig jaar konden de voedselbanken in totaal 134.000 pakken koffie in ontvangst nemen.

Naast alle initiatieven van andere organisaties ten behoeve van de voedselbanken neemt onze actie een unieke plek in. Veelal wordt geld of goederen ingezameld, maar daar zit praktisch nooit koffie bij. Koffie bederft niet en is relatief duur. Maar ook mensen die met slechts €40 per week moeten rondkomen houden van een gezellig kopje koffie.

Geef uw D.E.-waardepunten dus hun waarde en stel deze ter beschikking aan de voedselbank! En kijk gelijk uw lades en kasten na voor oud en vreemd geld. De bonnen en muntstukken kunnen tot 29 december worden ingeleverd op verscheidene adressen, zoals:

AH Lunteren

AH XL

AH Bennekom

Plus Ederveen

Plus Harskamp

Spar Otterlo

Nederlands Tegelmuseum Otterlo

“Wie denkt dat we alle koffiepunten wel hebben opgehaald de afgelopen jaren, heeft het werkelijk mis. Ik roep iedereen dan ook op: Kijk in je keukenlaadjes, trommeltjes, oude blikken en doneer. Gun onze plaatsgenoten een heerlijk kopje koffie”.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden