Start van een nieuw seizoen Toon Hermans Huis september 2020

Toon Hermans huis
Foto: Ede.nieuws.nl

Elke dinsdag- en donderdagmiddag bent u van harte welkom tijdens onze inloop. Er zijn altijd twee gastvrouwen of –heren aanwezig. Zij schenken een kopje koffie of thee voor u in en nemen de tijd voor uw verhaal. Heeft u behoefte aan een luisterend oor of vindt u het juist fijn om even afleiding te hebben? Onze vrijwilligers zijn er op dinsdag en donderdag van 13.30 uur tot 16.00 uur. In september is er nog geen inloop op woensdagmiddag.

Inloop op dinsdag en donderdag Nog even en dan is het alweer september

Voor ons inloophuis de start van een nieuw seizoen. Normaal gesproken maakten we nu plannen voor nieuwe activiteiten en dachten we na over onderwerpen voor de thema-avonden. Vanwege corona en de maatregelen die wij vanzelfsprekend nemen om uw en onze veiligheid te waarborgen, loopt het nu anders. Bestaande activiteiten proberen wij waar mogelijk zo veel mogelijk te blijven organiseren. In deze activiteitenagenda leest u welke activiteiten er in september zijn.

Schilderen bij Lijn en Kleur

Ook op dinsdag en donderdag wordt er gezellig samen geschilderd door onze cursisten van Lijn en Kleur. Samen en toch op een veilige afstand van elkaar! Op dinsdag wordt deze schilderles gegeven voor Annette Bosma. Annette heeft het stokje overgenomen van Henrike. In onze nieuwsbrief die in september verschijnt, stelt Annette zich aan u voor. Op donderdag is onze docent Jantina er om de cursisten te begeleiden. De schildermiddagen beginnen om 13.30 uur en stoppen om 15.30 uur.

Bakkie Troost op zondag

Komt de inloop op dinsdag en donderdag u niet zo goed uit, omdat uw week al vol zit met andere afspraken? Ook op zondag is ons inloophuis één keer per maand geopend voor een luisterend oor of gezellig praatje met onze vrijwilligers en onze andere gasten. Elke eerste zondag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur bent u van harte welkom. In september schenken wij een Bakkie Troost op zondag 6 september.

Houdt u ook zo van kleuren?

Even nergens aan denken en alleen maar bezig zijn met het papier en de kleurpotloden die voor je op tafel liggen? Elke derde vrijdag van de maand wordt er samen gekleurd in ons Toon Hermans Huis. In september is dat op vrijdag 18 september van 10.00 uur tot 11.30 uur. Doet u gezellig mee?

Maak kennis met het werk van kunstenares Jantina Boelens Klimopgroep met spel: Stap voor Stap Kleuren voor volwassenen Misschien heeft u haar werken al zien hangen. De gangen van De Open Hof worden sinds juli opgesierd door de kleurrijke schilderijen van onze schilderdocent Jantina. Zondag 6 september is zij tijdens Bakkie Troost van 14.00 uur tot 16.00 uur aanwezig om over haar schilderijen te vertellen. Veel van haar werken, kleine en grote doeken, zijn ook te koop. Meer informatie over Jantina en haar werken vindt u op: www.jantinaboelens.nl

Dinsdag 22 september is de eerste bijeenkomst van de Klimopgroep na de zomer.

Tijdens deze bijeenkomst spelen we samen het spel Stap voor Stap, ontworpen en ontwikkeld door Liesbeth van den Brink. Het bordspel bevat een slingerpad. Dit staat symbool voor de levensweg die iemand gaat en voor datgene wat iemand onderweg tegen kan komen. Deze gebeurtenissen op het levenspad zijn vormgegeven door de vraagkaartjes. Met behulp van metaforen worden er vragen gesteld over de gebeurtenissen. De vragen kunnen helpen om evenwicht te leren vinden, waardoor iemand beter met veerkracht kan balanceren tussen verlies en herstel. Doet u mee? We beginnen 22 september om 10.00 uur en stoppen om 12.00 uur. Meldt u zich wel even aan?

Nog even geduld…

Helaas zijn er ook en aantal activiteiten die in september nog niet door kunnen gaan. De creatieve workshop voor volwassenen is er één van. Ook de creatieve middag die wij op woensdag voor kinderen organiseren gaat in september helaas nog niet door. Zodra wij weer thema-avonden kunnen organiseren, hoort u het direct van ons!

Ook de ProstaatKankerStichting houdt in september weer een ‘live’ spreekuur in ons Toon Hermans Huis.

Tuinieren in onze Toon Tuin

Of de regen nou met bakken tegelijk uit de lucht komt vallen of dat er dagenlang sprake is van een hittegolf, in onze Toon Tuin wordt gewoon doorgewerkt. In principe elke woensdagmiddag vanaf 13.30 uur, maar het komt regelmatig voor dat door de extreme weersomstandigheden van de laatste tijd een andere tijd beter uitkomt. Lijkt het u leuk om een keer te komen kijken, of beter nog om mee te komen doen, laat het ons dan even weten. Dan weet u zeker dat wij er zijn op het moment dat u komt. Onze Toon Tuin coördinator Cees van den Hejkant is bereikbaar via [email protected] Wij tuinieren op Tuinenpark De Koekelt aan de Inschoterweg 1 in Ede.

Spreekuur van de ProstaatKankerStichting

Ook de ProstaatKankerStichting houdt in september weer een ‘live’ spreekuur in ons Toon Hermans Huis.  Op donderdag 3 september van 13.00 uur tot 14.00 uur kunt u terecht voor informatie en ondersteuning. Informatie inwinnen kan ook als de diagnose prostaatkanker nog niet gesteld is, maar er toch vragen zijn. “Juist dan”, benadrukt Piet Post, regiovertegenwoordiger van de ProstaatKankerStichting. “Vijf keer per nacht op moeten staan om te plassen hoort niet. Als je twijfelt, ga dan naar je huisarts, neem iemand mee om mee te luisteren, stel vragen en dring aan op een verwijzing naar een specialist.” Ook als de diagnose is gesteld en de behandelingen gaan beginnen of al begonnen zijn biedt de ProstaatkankerStichting ondersteuning. “Wat is de beste behandeling? Moet ik geopereerd worden? Word ik straks incontinent? En wat zijn de gevolgen op seksueel gebied? Stel uw vragen gerust.”

We gaan weer zingen!

Ein-de-lijk! Het lijkt erop dat we weer echt samen mogen gaan zingen. Dirigent Frohmut Knie houdt nog een kleine slag om de arm, maar zoals het er nu naar uitziet zullen onze koorleden vanaf september weer samen repeteren in De Open Hof. Natuurlijk op ruime afstand van elkaar en met de deuren open. We volgen de adviezen van het RIVM, de Korenbond en Kanker in Beeld. In september wordt er gezongen op dinsdag 1, 15 en 29 september. Mochten de omstandigheden veranderen en kan er toch niet samen gezongen worden, dan informeren wij u via onze website.

Kijk ook eens op onze website www.toonhermanshuisede.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden