Vilente De Pleinen bestaat 10 jaar!

Foto: Ede.nieuws.nl

Woonzorgcentrum De Pleinen in Ede bestaat donderdag 26 september 10 jaar! Deze locatie van Vilente ligt naast winkelcentrum Bellestein, in een levendige en actieve wijk. De huiskamers en het Grand Café bieden ruimte voor ontmoeting en activiteiten voor zowel bewoners als buurtgenoten. De ligging van De Pleinen en de binding met de directe omgeving draagt bij aan het thuisgevoel bij de bewoners.

Programma 26 september
De middag start feestelijk met koffie en gebak en een felicitatie van Ton Poos, voorzitter Raad van Bestuur Vilente. Om 17.30 uur verzorgt KrachtVaardig een uitgebreid buffet voor de cliënten en familieleden van De Pleinen. KrachtVaardig is een werkplek voor (jonge) mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maar midden in de samenleving. Tijdens het 10-jarig bestaan worden de bewoners en andere aanwezigen ten slotte nog getrakteerd op een optreden van de Shanty Zangers uit Ede.

Voor de buurt
De Pleinen neemt nu 10 jaar een belangrijke functie in de wijk in. Zo zit de trombosedienst in deze locatie, maar worden er ook vaak leuke activiteiten georganiseerd zoals bingo. Iedereen is hierbij welkom. Vilente zoekt voor haar locaties in Ede vaak samenwerking, bijvoorbeeld met Present Ede. Dit is een organisatie die een beweging op gang wil brengen in Ede waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Ook Netwerk Dien je stad helpt vaak door met de inzet van jonge vrijwilligers kleur te geven aan de dag van de bewoners. Daarnaast zijn leerlingen en studenten van onder andere Christelijke Hoge School Ede en het Dulloncollege welkom om mee te lopen met de zorg.

Volgens Vilente is ouderenzorg ‘netwerkzorg’. De samenwerking en ontwikkelingen passen dan ook in de koers die Vilente heeft ingezet: Zorg voor ouderen van A tot Z.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden