Voortbestaan voedselbank Ede nog steeds onzeker

Foto: Ede.nieuws.nl

De voedselbank aan de Frankeneng in Ede is nog steeds niet gewaarborgd op een voortbestaan.  Er zijn in Ede ruim 100 gezinnen afhankelijk, die elke vrijdag een extra aanvulling nodig hebben op hun wekelijkse boodschappen.

De gemeente helpt mee zoeken naar een ander pand, wat betaalbaar is. Maar dat schiet niet op.

De voedselbank helpt mensen die financiële problemen hebben, maar dreigt nu zelf aan geldzorgen ten onder te gaan. Ondanks een trouwe achterban zijn de huisvestingskosten niet veel langer op te brengen.

Nadat de Voedselbank de noodklok luidde in maart 2019 kwam er kritiek op de gemeente Ede. De PvdA, CDA, ChristenUnie en GroenLinks stelde kritische vragen aan de raad van Ede. Later is duidelijk geworden dat de gemeente Ede niet structureel wil bijdragen, maar wel wil meedenken naar een oplossing.

Op dit moment wordt door de medewerkers van de voedselbank gekeken of er ondernemers of andere Edenaren het benodigde geld bijeen kunnen brengen. In dat geval is er geen geld nodig voor verhuizen. De vrijwilligers van de voedselbank Ede willen er alles aan doen om die noodlijdende gezinnen in Ede te blijven helpen. Het is een verlies voor de inwoners van Ede als de voedselbank zou verdwijnen. De voedselbank is broodnodig!

Zie ook de noodoproep in maart 2019

https://ede.nieuws.nl/zorg/23078/voedselbank-ede-in-voortbestaan-bedreigd/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden