VIG gediplomeerden komen de zorg versterken

De tekorten in de zorg worden groter. De nieuwe instroom van jongeren in de zorg is niet groot genoeg om de tekorten te verminderen. Vandaar dat het belangrijk is dat meer en meer zij-instromers de weg naar de zorg vinden.

Afgelopen week heeft een groep van 8 nieuwe Verzorgende Individuele gezondheidszorg, de VIG, hun diploma in ontvangst genomen. De periode van studie voor hun diploma hebben ze gedaan in de vorm van combinatie van werken en leren.

Het lesprogramma werd verzorgd door het opleidingsinstituut OPPstap en hun praktijkervaring hebben ze opgedaan bij Icare Verpleging en Verzorging, die hierin heeft geïnvesteerd. Icare heeft voor de groep heeft introductieprogramma verzorgd en de eerste tijd van de opleiding hebben de studenten meegelopen.

Daarna zijn de studenten individueel begeleid bij het langzamerhand uitvoeren van werkzaamheden. Meer dan de helft van de mensen die zijn gestart, hebben nu hun diploma ontvangen en treden ook in dienst bij Icare, zodat de investering voor beide partijen, de studenten en Icare, de moeite waard is gebleken.

Tijdens een feestelijke diploma uitreiking werd van de gediplomeerden de eed die hoort bij het verzorgende IG vak afgenomen, zodat er nu 8 nieuwe VIG-ers, zijn die de zorg komen versterken.

Icare Audry

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden