Jong-en oud(er)koor bij Opella

Foto: PrtSc Opella

Het  jong- en oud(er)koor gaf afgelopen jaar twee uitvoeringen met het jong en oud(er) koor in Bennekom en Harskamp. Het is een bijzonder koor waarin muzikale ontmoetingen tussen generaties centraal staan. Zorgdienstverlener Opella gaat op diverse plekken in de regio een jong- en oud(er)koor starten.

Tekst gaat onder de video verder

Na twee repetities volgt een uitvoering onder leiding van dirigent Jan Hendrik van Schothorst. “In het jong- en oud(er)koor vormen ouderen samen met kinderen een koor, dat samen liederen instudeert”, vertelt initiatiefnemer Geeske Telgen, voorzitter van de Cliëntenraad van Opella. “Muzikale ontmoetingen staan centraal. In Bennekom en  Harskamp zijn de handen ineen geslagen om dit mogelijk te maken. De Zaaier stelde de grote ontmoetingsruimte ter beschikking voor de uitvoering. De bewoners van Metje werden door familieleden naar de school vervoerd. En de plaatselijke supermarkt PLUS Pater sponsorde de koeken bij de koffie en limonade.”

 

Lokaal betrokken

“Contact tussen jong en oud is waardevol”, vindt Geeske Telgen. “We kunnen leren van elkaars leefwereld en samen iets moois beleven. Muziek is niet gebonden aan leeftijd. Bijzonder aan dit koor is dat deelnemers samen actief zijn en genieten van deze belevenis. ”

Goede zorg en ondersteuning gaat verder dan alleen medische zorg. Opella wil thuis geven aan mensen en oog en oor hebben voor wat voor mensen echt belangrijk is en wat voldoening geeft. Het jong- en oud(er)koor draagt daar aan bij. Met inzet van lokale betrokkenen en musici wil Opella het jong- en oud(er)koor tot een begrip maken. Het comité van aanbeveling bestaat uit onder anderen André Heuvelman (musicus), Mirjam van ’t Veld (bestuurder Ziekenhuis Gelderse Vallei) en Albert Wissink (dirigent koorschool Midden-Nederland).

Het jong en oud(er)koor wordt mogelijk wordt gemaakt door de volgende fondsen: Stichting Vrienden van Opella, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Stichting Idee in Uitvoering, Cultuurfonds Ede, Geurt van Lonkhuysen Stichting, Stichting Bavo.

https://www.opella.nl/

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden