Verhuizing Toon Hermans Huis Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Het Toon Hermans Huis Ede verhuist volgende week van de Telefoonweg 124b naar de Hoflaan 2 in Ede. Vanaf dinsdag 12 juni is het inloophuis voor iedereen die geraakt wordt door kanker gevestigd in De Open Hof. Woensdag ondertekenden Wijnand Rietman, voorzitter beheersraad De Open Hof, Miranda Freriks, en de voorzitter van het Toon Hermans Huis in Ede de huurovereenkomst.

Miranda Freriks: “Dit jaar is het alweer zeven jaar geleden dat wij de sleutel van ons Toon Hermans Huis aan de Telefoonweg kregen. In januari hoorden wij dat de eerste verdieping van ons pand verkocht wordt.” Naarstig werd uitgekeken naar een nieuwe locatie. “En het is gelukt! 1 juni aanstaande verhuizen wij naar De Open Hof.”

De Open Hof is een multifunctioneel gebouw. Het wordt gebruikt als kerk en als zalencentrum. Hiervoor is er een horecagedeelte beschikbaar. Hans Kaldeway is de beheerder. “De Open Hof is in 1972 in gebruik genomen. Het was toen één van de eerste gebouwen in Veldhuizen B.  Door de jaren heen is het gemoderniseerd tot een gezellig gebouw waar mensen graag naar toe komen.”

In De Open Hof is bijna elke avond wat te doen. Er zijn vier verschillende bridgeclubs die er op maandag, woensdag en donderdag bridgen en een aantal van deze clubs geeft ook cursussen. Ook zijn er twee slankclubs, een schaakvereniging en een zangkoor gevestigd en worden er taal-ondersteuning cursussen en cursussen Engels en Frans gegeven. Ook wordt er door diverse verenigingen gebruik gemaakt van de zalen.

Miranda Freriks: “Er is veel reuring  in dit gebouw en dat vinden wij fijn. Wij huren drie ruimtes in De Open Hof. Een huiskamer, waar wij onze  gasten kunnen ontvangen, een creatieve ruimte waar onze teken- en schilderclub aan het werk kan en de kinderen die Toon Tovenaars Kinderinloop bezoeken welkom zijn en een kantoor. Ons koor Zingen voor je Leven mag in de kerk zingen en als wij een thema-avond organiseren, kunnen wij één van de zalen gebruiken.  De grote parkeerplaats waar gratis geparkeerd kan worden maakt het voor ons helemaal af. De eerste week van juni gebruiken wij om ons inloophuis dezelfde warme uitstraling te geven als aan de Telefoonweg. Vanaf dinsdag 12 juni zijn wij geopend.”

De inloopmomenten van het Toon Hermans Huis Ede zijn op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur en elke eerste zondag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur. Op www.toonhermanshuisede.nl staan alle activiteiten vermeld.

Voor informatie: 06-22161969 of via [email protected]

Het Toon Hermans Huis is gevestigd in De Open Hof aan de Hoflaan 2 in Ede.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden