Wandelevenement voor mensen met etalagebenen

Foto: Shutterstock

Uniek wandelevenement voor mensen met etalagebenen in Ede Voor alle mensen met claudicatio intermittens, ook wel etalagebenen genoemd, organiseren de bij ClaudicatioNet aangesloten fysiotherapeuten uit de regio Gelderse Vallei op zaterdag 2 juni een uniek en gratis wandelevenement.

Het evenement heeft plaats bij de atletiekbaan van CAV Climax op sportpark Hoekelum in Ede van 11.00 tot 13.00 uur. Iedereen die te maken heeft met claudicatio intermittens kan mee doen. Niet alleen (ex)patiƫnten maar ook familieleden en vrienden.

Huisartsen en vaatchirurgen zijn ook uitgenodigd voor dit evenement. Voor de (klein)kinderen staat er een springkussen. Bij het evenement gaat het niet alleen om gezellig met elkaar wandelen. Het doel is ook om de regionale bekendheid van het netwerk te vergroten.

ClaudicatioNet is een landelijk dekkend netwerk waarin gesuperviseerde looptherapie wordt aangeboden voor patiƫnten met claudicatio intermittens (etalagebenen) door gespecialiseerde fysiotherapeuten. De bij ClaudicatioNet aangesloten fysiotherapeuten uit de regio Gelderse Vallei hebben zich verenigd.

Regelmatig komen ruim 40 therapeuten bij elkaar om kennis met elkaar te delen om zo de kwaliteit van de zorg zo hoog mogelijk te houden. Ook vindt er regelmatig overleg plaats met de vaatchirurgen van ziekenhuis Gelderse Vallei. Meer informatie is te vinden op www.claudicationet.nl. Wie interesse heeft en mee wil doen kan een e-mail sturen naar [email protected].

Sportparkweg 20 Ede

Bericht van Wietske van der Molen

Wat is claudicatio intermittens

Etalagebenen, vernauwing van de beenslagader. In allebei de benen loopt een grote slagader. Deze beenslagaders brengen zuurstofrijk bloed naar de benen en de voeten. In een beenslagader kan een vernauwing ontstaan. Daardoor stroomt er minder bloed door de benen en krijgen de beenspieren minder zuurstof. Waardoor klachten ontstaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden