Een moderne en innovatieve methode voor het opslaan van landbouwmateriaal in Ede

28 apr , 13:00 Zakelijk
hamid bagheri 6mtofzg zcc unsplash

Deeltijdboeren in Ede hebben een unieke methode gevonden voor het opslaan van landbouwmaterialen. Het is een trend die mede tot stand is gekomen door ruimtegebrek in de gemeente en voor het opslaan van seizoensgebonden werktuigen op een veilige manier.

Oplossing voor ruimtegebrek

Parttime boeren en hobbytuinders in Ede kiezen steeds vaker voor opslagruimte huren in Ede. Het is namelijk een zeer voordelige manier om landbouwwerktuigen en materialen op een veilige en droge manier op te slaan. Moderne landbouwers zijn op dit idee gekomen, aangezien het een van de makkelijkste methodes is om het huidige gebrek aan ruimte op te lossen. De ruimtes bevinden zich vlakbij de A12, en zijn dus zeer makkelijk en snel te bereiken. Waarbij je zeven dagen per week toegang hebt tot je eigen opslagruimte, van vroeg in de ochtend tot laat in de avond.

De schone en droge ruimtes van Storage Share zorgen ervoor dat boeren in Ede niet bang hoeven te zijn voor diefstal, aangezien ze hun materialen beveiligd kunnen opslaan. Het gebouw zelf beschikt over 24/7 camerabeveiliging en iedere ruimte heeft een aparte sleutel. De ruimtes zijn al te huren vanaf 2 m2 tot maar liefst 34 m3. Zo is er altijd wel een ruimte die past bij de behoeften.

Betaalbaar en flexibel

Met name voor kleinschalige boeren is het huren van opslagruimte een betaalbare methode voor het opslaan van landbouwmateriaal. Helemaal als je de ruimte slechts een specifiek seizoen nodig hebt, of je gedurende het jaar minder of juist meer opslagruimte nodig hebt. Zo kun je maandelijks extra ruimte bijhuren en zit je nooit langer dan een maand ergens aan vast. Je hoeft bij het huren van tijdelijke opslagruimte namelijk maar voor een maand af te nemen.

Volkstuinen

Niet alleen deeltijdboeren, maar ook eigenaren van een moestuin, volkstuin en amateurtuinders kunnen op deze manier hun dromen waarmaken. Waarbij de kosten beperkt blijven, aangezien materialen en voorraad voordelig kunnen worden opgeslagen. Er hoeft dus geen opslagruimte op het terrein zelf te worden gemaakt.

Verenigingen of meerdere amateurtuinders kunnen er zelfs voor kiezen om gezamenlijk een opslagruimte te huren. Zo kunnen niet alleen de kosten voor het huren van de ruimte, maar ook materialen worden gedeeld. Leuk als je erover denkt om een nieuw project in Ede te realiseren, zoals een pluktuin, buurttuin of gezamenlijke proeftuin.

Biodiversiteit

En door te beginnen met een moestuin, voedselbos of zelfs een bloementuin draag je ook bij aan de biodiversiteit van de gemeente zelf. Zo maak je niet alleen je eigen leven mooier, maar ook dat van anderen. Iets waar Ede al langer naartoe werkt en waarover de afgelopen jaren regelmatig workshops zijn gegeven.

Mocht je alvast willen oefenen houd dan ook dit jaar de Nationale Natuurwerkdagen in het oog, die meestal plaatsvinden in de maand november. Hier kun je op een natuurlijk manier bijdragen aan een mooier Nederland en meteen contact leggen met andere liefhebbers van meer groen in de regio van Ede.