Samen aan de slag tijdens de Nationale Natuurwerkdagen

21 okt , 9:35 Nieuws
nationale natuurwerkdagen op 1 en 2 november foto landschappennl
Stichting Landschapsbeheer Gelderland
Groene handen in de lucht voor de Nationale Natuurwerkdagen 2024!
Samen met heel Nederland gaan we deze editie weer voor een mooi resultaat, doe jij mee op 1 en 2 november? Kom bollen planten, ontdek je eigen kracht tijdens het wilgen knotten of bouw mee aan een duurzame takkenril. En vooral, geniet van de frisse buitenlucht, leer nieuwe mensen kennen en ervaar hoe gezellig het is om samen iets te betekenen voor de natuur.
Tip voor de herfstvakantie! - Ede, Wageningen en omgeving
Ook in Ede, Wageningen en omgeving werken vrijwilligers aan mooie natuurklussen die bijdragen aan natuurbehoud en -herstel. Bijvoorbeeld op vrijdag en zaterdag op de Ginkelse Heide bij Ede. Hier zijn jong en oud van harte welkom om te komen helpen met het verwijderen van jonge boompjes en struiken, zoals de grove den en de Amerikaanse Vogelkers. En zo de heide open te houden. Doe mee!
Of ga aan de slag op landgoed Oranje Nassau’s Oord bij Renkum. In het fraaie beekdal help je mee met het snoeien van een strook opslag van wilg en els bij een beekje. Door deze jonge scheuten te snoeien, blijft het beekdal open. Het gebied is een belangrijke verbindingszone tussen het landgoedbos en de uiterwaarden. Help je mee de biodiversiteit te vergroten?
Bij de bijenoase aan de rand van Wageningen kun je helpen met het verwijderen van bramen en het bouwen van een bijenburcht. Zo krijgen planten die aantrekkelijk zijn voor wilde bijen meer kans te groeien. En door het bouwen van een bijenburcht op een zandige heuvel wordt de nestgelegenheid voor wilde bijen vergroot. Mogelijk wordt ook nog een hooiruiter gebouwd. Meld je aan!
Kennismaken met groen vrijwilligerswerk
Al 24 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale landschapsbeheerorganisaties elke eerste vrijdag én zaterdag van november de Nationale Natuurwerkdagen, het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan vijfhonderd locaties in heel Nederland zetten trotse vrijwilligers samen de schouders eronder. Groene vingers of niet, iedereen is welkom, ook als je geen ervaring hebt met klussen in het groen. De Nationale Natuurwerkdagen zijn er juist om deelnemers kennis te laten maken met groen vrijwilligerswerk. Vaak ook geschikt voor kinderen!
Kijk voor alle locaties en meer informatie op natuurwerkdag.nl en meld je aan!
LandschappenNL organiseert de Nationale Natuurwerkdagen in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terreinbeherende en natuurorganisaties. Het evenement is mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland. Nationale Postcode Loterij is partner van de Nationale Natuurwerkdagen.