Bionext: Eerste bedrijf op World Food Center

Foto: Foto: nieuws.nl

Het college van Ede bracht dinsdag 14 maart een bezoek aan Bionext, de ketenorganisatie van de biologische sector. Bionext is het eerste bedrijf dat is neergestreken op het World Food Center (WFC) in Ede.

Het was een interessante wederzijdse kennismaking, bij Bionext, mede door de gedeelde interesse in duurzame landbouw en voeding.
Het WFC is gehuisvest op het voormalig kazerneterrein in Ede. Dit wordt de komende jaren getransformeerd tot een kenniscentrum voor de levensmiddelensector met een sterk accent op innovatie, beleving en educatie.
De gemeente Ede voert ook een stevig duurzaamheidsbeleid op het gebied van landbouw en voeding. Een prima omgeving voor Bionext om namens de biologische sector een heel actieve bijdrage te leveren aan de noodzakelijke transitie van landbouw en voeding.
Burgemeester van der Knaap bood namens het college een kunstwerk aan, gemaakt door een bewoner van ’s Heeren Loo.
Tijdens het bezoek werd uitgebreid gesproken over de ontwikkelkansen van biologisch in de regio Ede. Ook specifieke thema’s, zoals reductie van fijnstof in de pluimveesector met vrije uitloop kwamen uitgebreid aan bod.

Bron: Gemeente Ede.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden