Verruim jezelf via yoga

Foto:

Vanaf 11 mei start de Edese yoga-zomercursus bij Ahimsa Yoga met als thema: ‘je bent meer dan je denkt’. De reeks van tien lessen zijn wekelijkse live via internet te volgen op de maandag- en vrijdagochtend en de woensdag- en donderdagavond. Ook ontvangt de cursist elke week twee extra yoga-video’s. Voor alle nieuwkomers is er een welkomstcadeau: toegang tot twaalf yoga-video’s.

Mogelijk dat vanaf eind mei de lessen weer in de yogastudio plaatsvinden, aan de Stationsweg 60 in Ede. Daarbij wordt uiteraard 1,5 meter afstand verzekerd.

Simone van den Boogaart, yogadocent bij Ahimsa Yoga, vertelt over het thema: “Ik word ontzettend geïnspireerd door de uitspraak: ken jezelf en kijk waar verruiming mogelijk is. Vaak hebben we onszelf vastgezet in bepaalde hokjes: ‘Zo ben ik. Punt.’ Lang dacht ik dat ik een stresskip wás. Tot ik via yoga er achter kwam dat ik me gedróeg als een stresskip. Dat is een groot verschil.”

Simone legt uit: “Via yoga ontwikkel je vanuit beweging een andere kijk op jezelf. De oefeningen laten je nieuwe kanten van jezelf ervaren. Zo ontstaat er meer diversiteit in je bewegingen. En dus ook in je gevoelens en gedachten.
Door bijvoorbeeld ruim en groots te bewegen, voel je je ontzettend vrij. Door hele intense bewegingen, kun je je enorm krachtig voelen. Werk met je lichaam en ervaar je dat je veel meer bent dan je denkt.”

Niveau en prestatie is irrelevant, het gaat om het (weer leren) voelen. Simone: “En vanuit wat goed voelt, losser komen van je beperkingen.” Door deze insteek kan iedereen meedoen, op zijn eigen tempo en manier.

Meedoen? Aanmelden voor de cursus of een proefles kan bij Simone via [email protected] Meer informatie is te vinden op www.ahimsayoga.eu.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden