Scholen krijgen gratis boek en les over cyber criminaliteit

Foto: Tuxis

Edese scholieren van alle basisscholen kunnen gratis de nodige kennis opdoen over een steeds belangrijker worden maatschappelijk fenomeen: cyber criminaliteit. Het Edese internetbedrijf Tuxis gaf daarvoor alle scholen gratis het boek “What the [email protected]” over cyber criminaliteit en Edese docenten kunnen kosteloos deelnemen aan een seminar, met de schrijfster van het boek Maria Genova, als voorbereiding op een les.

Cyber criminaliteit is de laatste jaren schrikbarend toegenomen. Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van zogenaamde cloud-diensten. Softwaretoepassingen en opslag van bestanden vinden plaats op een internet-server. Kwaadwillende internetcriminelen maken maar al te graag misbruik van de veiligheidsrisico’s die dit met zich meebrengt voor gebruikers van computers, internet en social media. Tuxis maakt zich zorgen over de toenemende internet-onveiligheid. Zij wil daarom het bewustzijn bij kinderen over de risico’s vergroten en laten zien hoe criminaliteit kan worden voorkomen.

Ronald Otto, directeur van Tuxis licht toe: “Veiligheid op internet begint met goed beveiligde cloud-diensten, daar voelen wij ons verantwoordelijk voor. Maar veel is ook afhankelijk van hoe mensen met internet omgaan. Wij vinden dat je dat het best van jongs af aan kunt leren. Daarom hebben wij alle basisscholen in Ede belangeloos het boek van Maria Genova gegeven. Docenten kunnen zo op een goede manier aandacht aan dit toenemende internetgevaar schenken.”

Tuxis wil docenten van Edese basisscholen helpen met een goede voorbereiding van een les over veilig internetten. Binnenkort wordt daarvoor een gratis seminar gegeven in samenwerking met de schrijfster van het boek “What the [email protected]”, Maria Genova. Docenten die dit gratis seminar willen bijwonen kunnen meer informatie vinden via www.tuxis.nl/events

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden