Waarom jij voortaan kiest voor stofferen

Foto: Ede.nieuws.nl

Enkele jaren geleden leek de ‘consumer economie’ een flinke opmars te maken. Producten waren zo goedkoop dat zij gemakkelijk weggegooid werden. In sommige gevallen waren de producten slechts één keer gebruikt. Deze wegwerpartikelen zien we gelukkig steeds minder. Tegenwoordig raakt de ‘circulaire economie’ in de mode. We recyclen en hergebruiken onze producten juist meer. Het meeste bekende voorbeeld is wellicht de verbanning van de plastic waterfles. Iedereen wordt opgeroepen om hervulbare waterflessen te kopen. Dit gaat verspilling en daarmee vervuiling tegen. Het stofferen van meubels, kussens en meer past precies in dit straatje. Wij leggen je daarom graag alle voordelen van stofferen uit.

1. Bespaar in je portemonnee

Niet alles dat oud is, is ook slecht. Past een oude bank niet meer bij de rest van je inrichting of lijkt deze versleten? Laat hem dan opnieuw stofferen. Het frame van de bank is waarschijnlijk nog in goede staat. Deze hoeft nog lang niet vervangen te worden. Door je bank simpelweg van nieuwe stof en/of vulling te voorzien kan die weer jaren mee. Het grootste voordeel? Het kost jou veel minder geld dan het kopen van een nieuwe bank of stoel.

2. Precies de stijl die je zocht

Het zoeken naar meubels is vaak niet makkelijk. Soms zit de stoel niet lekker, is die te groot of heeft die simpelweg de verkeerde kleur. Het laten stofferen van je meubels maakt het mogelijk om toch die hele lekkere, fijne stoel te kopen die net de verkeerde kleur heeft. Je laat hem dan gewoon stofferen zodat die perfect past bij jouw smaak en de rest van je interieur. Het aantal mogelijkheden wordt daardoor veel groter. Je droominrichting is daardoor een stuk beter bereikbaar!

3. Het milieu is je dankbaar

We hebben dit voordeel al even aangehaald in de inleiding. We kunnen zo’n belangrijk voordeel echter niet uit deze lijst laten. Het spreekt voor zich dat het hergebruiken van je spullen goed is voor het milieu. Het hergebruiken van onderdelen en het feit dat er geen nieuwe bank geproduceerd hoeft te worden, zorgt voor aanzienlijk minder CO2 uitstoot en materiaalverbruik. Het stofferen van meubels is dus heel erg groen.

4. Behoudt emotionele waarde

Als je een bijzonder mooi meubelstuk hebt of een erfstuk, dan wil je deze zo lang mogelijk behouden. Antieke meubels zijn juist bijzonder dankzij de leeftijd en het karakter. Dit soort meubels wil je niet zomaar bij het vuil zetten. Dankzij het stofferen behouden zij hun emotionele- en monetaire waarde. Het is immers zonde om familiestukken weg te moeten doen.

5. Ook geschikt voor buitengebruik

Dankzij het gebruik van speciale stoffen die goed tegen regen kunnen en eenvoudig schoon te maken zijn, kunnen ook buitenmeubelen gestoffeerd worden. Perfect als je mooie tuinmeubelen of een boot hebt. Stoffen op zee moeten aan strenge eisen voldoen. Zorg dus voor een partij met voldoende ervaring!

Neem contact op met stoffeerderij van Viegen

Je ziet dat er veel voordelen verbonden zijn aan het stofferen van je meubels. Wil jij die voordelen niet missen? Neem dan snel contact op met stoffeerderij van Viegen. Zij helpen je graag.

Advertorials

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden