‘Dag van de Sterretjes’ in Otterlo

Foto: Ede.nieuws.nl

Kwekerij Jaap Duijs is gespecialiseerd in de veredeling van Zuid-Afrikaanse bloembollen. Vooral in de plantenfamilie van de Hypoxidaceae  leidt dit tot verrassende nieuwe cultivars.  De kweker kruist roodsterretjes met geelsterretjes.

De uitbundige bloei van de roodsterretjes en de lange doorbloei van de geelsterretjes komen tot uiting in tientallen verschillende Rhodoxissoorten (sterretjes). Het zijn hele kleine bolletjes die meteen na het oppotten gaan groeien. Eerst verschijnen de grasachtige blaadjes, al snel gevolgd door de bloemknopjes. Sterretjes bloeien in de kleuren wit, roze, rood en alle tinten daartussen. Met een goede verzorging bloeien ze van half mei tot eind september. Ze komen vooral goed tot hun recht in potten en schalen. In een rotstuin zorgen sterretjes voor kleurige accenten.

Al ruim twintig jaar is de kweker met kennis van zaken, passie en geduld bezig zijn assortiment uit te breiden en te vernieuwen. Met succes weet hij ieder jaar weer verrassende zaailingen te presenteren. Traditiegetrouw toont de kweker zijn gehele collectie, alsmede de nieuwe zaailingen, op de jaarlijkse ‘Dag van de Sterretjes’.

 

Datum:  zaterdag 9 juni 2018

Tijd:        10 – 17 uur

Locatie:  Haarweg 2, 6731 SE Otterlo

Info:        www.jaapbol.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden