Eerste watertappunt geopend bij het Kernhuis

18 jul , 12:21 Sport
opening watertappunt kernhuis ede gemeente ede1
Ede – Sportservice De Vallei en de gemeente Ede willen dat kinderen in een gezonde leefomgeving kunnen opgroeien, want een gezonde jeugd is een gezonde toekomst. Eén van de speerpunten daarbij is dat alle Edese kinderen toegang hebben tot gratis drinkwater. Daarom is bij het Kernhuis de eerste van een reeks watertappunten geopend.
Om te werken aan een gezonde jeugd heeft de gemeente Ede zich aangesloten bij het JOGG. Onder de noemer Lekker in je Vel! geeft Sportservice De Vallei daar invulling aan. Naast aandacht voor het drinken van water staan gezonde voeding, voldoende beweging en buiten spelen centraal.
In de komende tijd is het drinken van water het speerpunt. In samenwerking met de gemeente Ede worden er op diverse plaatsen watertappunten gerealiseerd. Daarnaast krijgen kinderen en ouders ook informatie over het belang van water drinken en worden zij gestimuleerd om meer water te drinken.
Wethouder Peter de Pater opende woensdag 17 juli het eerste watertappunt bij het Kernhuis. Ook het nieuwe speelveld werd in gebruik genomen. Bij het watertappunt staat een bord van Lekker in je Vel! Met een QR-code die verwijst naar een pagina waarop informatie over het belang van water drinken te vinden is.
Ook worden tips gegeven om het drinken van water te stimuleren.
Eén van die tips is deelname aan de zeven dagen waterchallenge die op 25 september, de nationale kraanwater- dag, van start gaat. Uitdaging is dan om zeven dagen lang alleen water te drinken en af te zien van andere dranken. Zodra meer punten gerealiseerd zijn bij onder meer speeltuinen, sportverenigingen en de kinderboerderij komt er op de site van Sportservice De Vallei een overzicht te staan. Ook het belang van gezonde voeding komt onder de aandacht.