Man uit Kootwijkerbroek krijgt drie jaar cel voor veroorzaken dodelijk ongeval in Harskamp

19 jul , 10:58 Nieuws
justitie jpg
HARSKAMP – Op woensdag 17 juli ’24 is een 46-jarige Kootwijkerbroeker veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en een rijverbod van vijf jaar.
De man stond woensdag voor de rechter in Zutphen, hij veroorzaakte in oktober 2022 een ongeval in Harskamp, waarbij een 21-jarige bijrijder uit Harskamp om het leven kwam.
De straf is hoger uitgevallen, dan de officier van justitie eerder had geëist. De eis was een celstraf van twee jaar en een rijverbod van vier jaar. De rechtbank vindt een hogere straf passend vanwege het bewezenverklaarde roekeloze rijgedrag. 
Het ongeval in oktober in Harskamp gebeurde door roekeloos rijgedrag door invloed van alcohol en cocaïne van de Kootwijkerbroeker. De botsing die volgde koste de bijrijder van 21 jaar het leven.
De rechtbank acht bewezen dat de man roekeloos heeft gereden. “Het gaat om een zeer ernstig feit met onomkeerbare gevolgen. Het leed en gemis moet voor de nabestaanden en vrienden van het slachtoffer enorm zijn. Geen enkele straf zal dit verdriet voor hen kunnen verzachten”.
De man uit Kootwijkerbroek had al een strafblad en bleek dat hij al vaker is veroordeeld voor rijden onder invloed en de plaats van een ongeval verlaten.