Jong oranje maakt zich klaar voor Europees kampioenschap

Ter voorbereiding op het Europees kampioenschap waterpolo voor de jeugd speelde  jong oranje afgelopen donderdagavond een oefenwedstrijd, in de Peppel, tegen het sterke Australië.

De meisjes van jaargang 2000 en jonger, met een aantal speelsters van Polar Bears in de gelederen, speelde een goede wedstrijd. In de slotseconde van het eerste kwart scoorde Yara Galjé met een prachtige backhand waardoor het verschil twee doelpunten werd. In het vervolg van de wedstrijd schommelde het verschil in doelpunten, waarbij telkens het voordeel bij oranje lag. Aan het einde van het laatste kwart zagen een kleine twee honderd supporters de eindstand op het scorebord staan: 14-10 in het voordeel van oranje.

Eind augustus hopen de meisjes in Servië mee te dingen voor de podiumplaatsen tijdens het EJK, waar oranje zeker tot de kanshebbers behoort.
Meerdere speelsters van Edese waterpolovereniging Polar Bears hebben daarin een belangrijk aandeel. Nina ten Broek en Cynthia Mulder zijn belangrijk in de opbouw van de aanval en de verdediging en Simone van de Kraats scoort met haar sterke worp veel doelpunten. Sacha Kimenai, een van de keepsters en ook spelende bij Polar Bears, speelde deze wedstrijd niet.

Alle speelsters deze avond hebben één droom: ooit het echte oranje halen en vlammen op de Olympische Spelen.

Wie weet zien we enkelen van hen over drie jaar wel schitteren in Tokyo, waar in 2020 de Olympische Spelen worden gehouden.