Lunterse Melanie Voskuil Nederlands kampioene dammen Junioren

Voskuil
Foto: Ede.nieuws.nl

De 17-jarige Melanie Voskuil (DES Lunteren) heeft afgelopen week in Heerde bij het NK dammen de nationale titel Junioren veroverd.

De Lunterse talentvolle damster verloor in de eerste ronde verrassend van de Groningse Suzanne Staal (G Het Noorden Groningen). In het late middenspel leverde Voskuil een foute voorzetting af wat haar partij verlies opleverde.

In de tweede ronde herstelde de Lunterse zich fraai door te winnen van Marieke Altena (SDC Sneek).

In de laatste ronde moest de DES-speelster het opnemen tegen Tamar Visser (SDC Sneek) die ongeslagen aan de leiding ging.

Voskuil, die slechts gebaat was bij winst, ging er goed voorzitten en kreeg in een klassieke partij veel voordeel. Zij wist Tamar Visser vast te zetten en dat leverde een prachtige maar ook belangrijke zege op. Omdat de partij tussen Susanne Staal en Marieke Altena in remise eindigde sloten Tamar Visser en Melanie Voskuil het toernooi als koploper af.

Er volgde een barrage via twee Snel damwedstrijden tussen de koplopers Visser en Voskuil. De Lunterse troef liet zien dat het Sneldammen een van haar favoriete onderdelen is. Mede omdat zij mentaal al een voorsprong kende, na de gewonnen regulaire partij, werden de twee snel dampartijen ook overtuigend gewonnen.

Melanie Voskuil mag zich een jaar lang de beste Junioren damster van Nederland noemen.

Voskuil heeft de laatste jaren wat minder gedamd. Wel laat ze in de toernooien die ze speelt, zien dat ze ontzettend goed kan dammen. In 2016 werd ze vijfde op het Nederlands Kampioenschap Vrouwen. Een jaar daarvoor werd ze tweede van Nederland in de categorie Aspiranten Meisjes.

Schrijf je mee? Fam: Voskuil

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden