Zilver en brons op Nationaal pupillentoernooi Inline skaten

Twan en Isa Leroy
Foto: Ede.nieuws.nl

Zaterdag 1 juli streden 123 pupillen in Nijeveen om de Nationale titels inline skaten. Namens de Edese IJsvereniging deden Twan Leroy, Mart Leroy, Niels Hiddink, Isa Leroy en Jasmijn Hiddink mee.

Het was bijzonder druilerig weer, maar dat weerhield de jonge skeeleraars niet om spectaculaire wedstrijden te laten zien! Bij de jongste pupillen deed Twan Leroy flink zijn best en mocht aan het einde van de dag zelfs het podium op voor de derde plaats in het eindklassement. Zus Isa mocht ook het podium op, maar dan voor een zilveren medaille bij de meisjes t/m 11 jaar. Ze reed een uitstekende tijd op de 100 meter (15.087) en op de 800 meter werd ze keurig derde. De puntenkoers was heel spannend. Nadat Isa veel punten had gepakt in de eerste ronden liet ze zich daarna iets terugvallen, maar het bleek voldoende om als winnaar over de streep te komen!

Niels en Mart kwamen uit in de categorie t/m 9 jaar en waren zoals altijd zeer aan elkaar gewaagd. Op de 600 meter moest de jury de videobeelden bekijken om tot een winnaar te komen. Mart won met 1 cm verschil op de finish. Beide jongens konden erom lachen en waren heel blij met hun tijd. Op de puntenkoers bleef Mart iets achter, maar moest Niels weer tot het uiterste gaan op de finishlijn. Ditmaal versloeg hij wel zijn directe tegenstander Joel van ’t Zelfde en dat leverde een derde plaats op. In het eindklassement werd Niels vierde en Mart vijfde.

Bij de pupillen 1, de oudste categorie op het pupillentoernooi, krijg je alleen een uitnodiging als je tot de beste 28 rijders in de KNSB-competitie behoort. Jasmijn mocht op basis van 1 wedstrijd toch meedoen en werd keurig 23e op de 300 meter tijdrit en 24e op de puntenkoers en de 1000 meter. Op de 300 meter zelfs met een PR en dat nadat de tijdrit eerder op de dag was uitgesteld vanwege het bijzonder slechte weer. De baan was daardoor te gevaarlijk voor de hoge snelheden van de jongens en meisjes in de categorie t/m 13 jaar. Al met al was het een geweldig succesvolle dag voor de jonge rijders van de EIJV!

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden