Ronde van Ede woensdag 23 augustus 2017

30 juni 2017 Wielerronde Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Traditioneel wordt tijdens de Heideweek weer een Ronde van Ede worden gereden. De grote wens van de organisatie is de Ronde van Ede te laten groeien.

Om die reden zal dit jaar een eerste stap worden gezet en is de wedstrijd verhuisd van de traditionele donderdag naar woensdag 23 augustus. Voor volgend jaar wordt gekeken naar een zaterdag om het programma nog meer te kunnen uitbouwen.

Naast de inmiddels traditionele vrouwen- en mannenwedstrijd voor KNWU-licentiehouders zal er dit jaar worden ingezet om iedereen eens aan de wedstrijdsport te laten proeven. Wellicht rijdt er in Ede of omstreken een jong talent rond met Tom Dumoulin als zijn of haar voorbeeld.

Die kan dan op het echte parkoers van de Ronde van Ede zich meten met andere kinderen in een Dikke Banden Race. Iedere deelnemer krijgt een leuk aandenken en er zijn prijzen voor de winnaars. Maar ook de minder jeugdige fietsliefhebber kan zich tonen op het parkoers. Er zal de mogelijkheid zijn om te proberen een snelle tijd op het afgesloten en beveiligde parkoers te rijden. Iedereen met minimaal een fiets en Strava app op zijn smartphone kan zich aanmelden en vervolgens meedoen om de prijzen.

Het parkoers is gelijk aan 2016 op de voormalige Mauritskazerne. Een ronde van 1600 meter met een flinke klim naar de finish. Spektakel verzekerd.

Het programma:

14.00 – 15.00 uur Dikke banden race.

15.30 – 16.15 uur Parkoers open voor iedereen.

Voor Strava tijdrit 16.45 – 18.00 uur Vrouwen combi nieuwelingen t/m amateur.

18.45 – 20.15 uur Mannen combi sportklasse/ amateurs/ junioren.

Ook dit jaar zal weer de top van het Nederlandse amateurwielrennen aan de start staan met een groot aantal lokale en regionale favorieten.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden