De 31e Skeelerronde Otterlo vindt plaats op zaterdag 15 juli 2017

Foto: Ede.nieuws.nl

Op zaterdag 15 Juli wordt de 31e Skeelerronde van Otterlo gereden en deze ronde zal wederom garant staan voor absolute topsport en spektakel.

De organisatie heeft wederom de finale van het NK 100 meter Sprint toegewezen gekregen en ook de finale van de Marathon Cup staat op het programma.

Ronald Mulder zal zijn titel van 2016 met “verve” willen verdedigen en natuurlijk zal ook Olympisch kampioen Michel Mulder één van de vele favorieten zijn.

De races om de Gouden Luctra Skeeler zijn niet meer weg te denken in het “pittoreske” Otterlo.
De organisatie is erin geslaagd om grote namen uit de skeeler- en schaatswereld vast te leggen.
Absolute trekpleisters zullen Jorien Ter Mors en Brittany Bowe zijn.

Jorien ter Mors vindt het zelfs een eer om wederom door de organisatie uitgenodigd te zijn.

De 27-jarige Jorien Ter Mors haalde in 2014 twee Olympische gouden medailles en werd in 2015 wereldkampioene op de schaats op zowel de 1000 als 1500 meter.
Een absolute topper dus.

De 28-jarige Amerikaanse Brittany Bowe werd wereldkampioene sprint in 2015 en 2016 en ook in 2015 werd zij wereldkampioene afstanden op de 1000 en 1500 meter. De organisatie is dan ook apetrots dat zij Brittany Bowe heeft weten te strikken voor dit super evenement.

Andere deelnemers bij de races om de Gouden Luctra Skeeler zijn Anice Das, publiekslieveling Irene Schouten, torenhoge favoriet Manon Kamminga en Bianca Roosenboom.

Ook heeft de organisatie aan de Otterlose schooljeugd en aan de leden van de Edese IJsvereniging gedacht. Er staat een Kelderman Mini-Elfstedentocht op het programma waarbij de deelnemers een Elfstedenkruisje kunnen verdienen.

Ook de marathon bij de dames en heren belooft een spannende strijd te worden.
Favorieten bij de dames zijn Elma de Vries, Bianca Roosenboom, Manon Kamminga en Irene Schouten.

Bij de heren zullen waarschijnlijk Gary Hekman, Crispien Ariens en misschien Koen Verweij om de felbegeerde titel gaan strijden.
Kortom spektakel alom.

Door de vele sponsors die het festijn mede mogelijk maken, zal de organisatie ook dit jaar geen entree gaan heffen, dus de toegang is geheel gratis!
Ook dat is uniek te noemen.

Kortom, zaterdag 15 juli zal het grootste sportevenement van Ede, De Skeelerronde van Otterlo, weer bol staan van spektakel, strijd, topsport en rivaliteit.

Home

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden