WV Ede doet het goed op de Wageningse Muur

R.Bertelink
Foto: Ede.nieuws.nl

Zaterdagavond 3 juni zijn onder prima omstandigheden de wielerwedstrijden van de Wageningse Muur gereden. Arjan Seunninga werd derde in zijn wedstrijd.

Bij de wedstrijd voor sportklasse en masters 40+ stonden van de WVEde Arjan Seunninga, Roy Andes, Watze Vroom, Erwin Oosterbeek en Levi Kerkhof tussen de 120 deelnemers aan de start. De wedstrijd verliep zoals vaker op het pittige rondje op de Wageningse berg.

Er werd flink doorgereden maar veel renners probeerden hun reserves niet te veel aan te spreken om zo ook de laatsten van de in totaal 24 beklimmingen goed over te komen. De renner die bij de telkens terugkerende klim de meeste indruk maakte was Watze Vroom. Hij kwam het meest van alle renners als eerste boven en won zo met overmacht de leidersprijs. Het leek er dan ook op dat hij weleens voor de eindzege kon gaan.

Maar in de laatste rondes gingen bij de renners die zichzelf kansrijk voelden de remmen eraf en vloog het tempo omhoog. Het zorgde voor chaos op de finish omdat een groep achterblijvers in de ziedende eindsprint net door het peloton werd ingehaald en zo gedubbeld met de winnaar gelijk over de streep kwamen. Een flink verkouden Arjan Seunninga die het de hele race best moeilijk had gehad werd keurig derde na Rene melk en Andre van Reek. Watze Vroom werd 17, Roy Andes 22, Adrie Frijters 56, Levi Kerkhof 67 en Erwin Oosterbeek 88.

De laatste wedstrijd van de dag was de wedstrijd voor elite, beloften en amateurs. 115 deelnemers waaronder Marc Janssen en Remco Bertelink van de WVEde. Direct na start was duidelijk dat het strijdplan van een groot aantal renners was om het tempo zo hoog mogelijk te houden, vooral op de klim, om zo de grote groep snel uit te dunnen. Elke ronde losten er dan ook renners uit de groep. Remco Bertelink had zich voorgenomen om zich zo lang mogelijk voorin op te houden.

Maar naarmate de race ronde na ronde vorderde kon hij steeds moeilijker zijn positie voorin vasthouden en zakte hij op de klim elke beklimming steeds wat verder naar achteren. Uiteindelijk zag hij het sterk geslonken peloton uit beeld verdwijnen. In de laatste van de 36 ronden was het peloton nog ongeveer 20 man groot en probeerden nog wat renners weg te komen. David van Eerd won voor Koos Jeroen Kers en Twan Brusselman. Remco Bertelink werd uiteindelijk 45 en Marc Janssen 54.

Maandag 5 juni staan de Districtskampioenschappen Midden (Amersfoort) en Oost (Ootmarsum) op de agenda. Benieuwd hoe de WVEde renners het daar gaan doen.

  1. Bertelink

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden