Martin van den Brink ook op twee wielen snel

Martin van den Brink
Foto: Ede.nieuws.nl

Martin van den Brink heeft voor de tweede keer in successie de Merzouga Rally uitgereden. De Harskamper verruilde net als vorig jaar de Renault truck voor een motorfiets.

“Het was een pittige week. Ik ben blij dat ik de streep heb gehaald. Volgend jaar kom ik zeker terug, maar dan in een Buggy en samen met mijn zoon. Dat is nu zeker. Ik heb genoeg van die stenen en het kamelengras”.

Voor de 46-jarige Martin van den Brink staat de Merzouga Rally vooral in het teken van de ontspanning en het trainen van zijn navigatievermogen. “Ik vind het leuk om op een motor te rijden. Het startveld is echter van een hoog niveau waardoor ik geen enkele kans maak op een top klassering. Uitrijden, genieten en navigeren is dus het doel”.

De Harskamper eindigde probleemloos in de middenmoot. De 41e plaats stemde de rallyrijder tot tevredenheid. “Er stonden 96 rijders aan de start. Ik ben zeker tevreden met deze klassering”.

De rally werd gewonnen door de Fransman Xavier de Soultrait. Het fabrieksteam van Yamaha was net als de toppers van Sherco naar Marokko gekomen voor de winst. “Die mannen zijn niet te volgen. Ik vind het een pittige klus. Het parcours over stenen, veel zand en kamelengras is best wel lastig. Ik heb geen zin in een valpartij en een mogelijke blessure”.

Martin van den Brink werd in Marokko technisch bijgestaan door de mensen van Bart van der Velden Motoren uit Boekel. “Ik ben perfect ondersteund. Het is een prettig team met voldoende technische kennis. De KTM was bij deze mensen in goede handen”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden