Koningsdag 27 april 2017 Tractor Pulling wedstrijd in Wekerom

Op Koningsdag is het weer zover! De Stichting Tractor Pulling Wekerom organiseert in samenwerking met de NTTO weer de jaarlijkse Tractor Pulling in Wekerom. Op deze wedstrijd komt de gehele S-divisie op twee kleibanen in actie, wat voor een gegarandeerd spektakel gaat zorgen!

In 2016 is deze wedstrijd helaas afgelast vanwege de slechte weersvoorspellingen en natte terreinomstandigheden. Daarom gaan we er dit jaar weer wat moois van proberen te maken. De editie van 2015 was een groot succes met meer dan 3000 bezoekers, waarbij hele families genoten van het spektakel en de gezelligheid er om heen.

Op baan 1 rijden de sport- en supersporttractoren hun eerste competitie wedstrijd van het seizoen. Alle teams zijn de hele winter bezig geweest hun machines te verbeteren en nieuwe ontwikkelingen toe te passen om nog meer vermogen te kunnen maken. De vermogens van sommige machines gaan soms ver boven de 1.000 pk uit! Dit zorgt gegarandeerd voor spektakel. Op deze baan komen de volgende klassen aan de start: 2,5 ton sport en 4,5 ton sport. Verder de 3,4 ton, 3,6 ton en 4,5 ton supersport. In deze klassen is reglementair nog meer toegestaan om de machines te verbouwen, waardoor de sensatie alleen maar toeneemt.

Op baan 2 gaan de standaard tractoren de krachten met elkaar meten. Dit zijn veelal regionale deelnemers, waarmee een fanatieke onderlinge strijd gegarandeerd is. De standaard tractoren zijn onderverdeeld in verschillende gewichtsklassen, waarbij de zwaarste klasse zelfs 11.000 kg is! In het pauzeprogramma zullen een aantal sport en supersporttrucks vanuit de landelijke Truck-divisie hun opwachting maken. Deze komen voor u als publiek een demo verzorgen en zullen u een speciale show geven!

Het rennerskwartier is vrij toegankelijk voor het publiek, zodat u als bezoeker de machines van dichtbij kunt bewonderen. Ook is het mogelijk om een praatje met de teamleden te maken. Zij zullen u graag meer informatie over hun machine geven.

Ook aan de kleine kinderen is gedacht. Voor hen staat er een groot springkussen en kan er deelgenomen worden aan de skeltertrek. Waarschijnlijk komt er nog meer speelplezier, maar wat dat is, houden we nog even geheim.

Voor een ieder is er wel wat te beleven. Kortom een dagje weg voor het gehele gezin!

De wedstrijd begint om 10.00 uur en vindt plaats aan de Edeseweg 3. (Nabij de vuilnisbelt) Ook op de website www.tractorpullingwekerom.nl is nog van alles over de wedstrijd te lezen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden