Technische tegenslag houdt Mammoet van ritzege af

Martin van den Brink
Foto: Ede.nieuws

Martin van den Brink is de Morocco Desert Challenge begonnen met een derde plaats. Technische problemen voorkwamen een ritzege in de openingsdans. De Portugese Elisabete Jacinto won de eerste rit. De equipe van Mammoet Rallysport moest een kwartier toegeven.

Vier lekke banden en een onwillige versnellingsbak speelden Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky behoorlijk parten in de openingsrit in Marokko. De etappe over 391 kilometer was behoorlijk zwaar. ,”We kregen maar liefst vier lekke banden. Dat zijn er twee te veel”, aldus Van den Brink. ”We moesten op weg naar de finish dus steeds de banden weer oppompen. We hebben twee reservebanden bij ons. Vier keer lek rijden gebeurt niet zo vaak”.

De rallyequipe uit Harskamp moest bovendien lijdzaam toezien dat de versnellingsbak van de Renault-truck het voor gezien hield. ,”We hebben half uur verloren omdat we stil moesten staan. We zijn uiteindelijk met de automatische versnellingsbak aan de finish gekomen”.

De schade voor de mannen van Mammoet Rallysport bleef overigens beperkt. “Veel deelnemers hadden problemen op de modderige route. Het was een zware etappe. Maar wel erg leuk en zeer gevarieerd, ´´ aldus Martin van den Brink. ”Er is nog niets verloren en de achterstand van een kwartier is goed te overzien. We hopen de komende dagen op minder tegenslag en dan zien we wel waar we terecht komen”.

De Portugese Elisabete Jacincto stuurde haar MAN naar de eerste dagzege. Jacinto had 7 uur en bijna 34 minuten nodig voor de 391 kilometer. Paul Verheyden werd tweede op 8 minuten. Achter de mannen van Mammoet Rallysport eindigden William de Groot en Gert Huzink. Zij verloren respectievelijk 41 en 42 minuten op de winnares van de openingsrit.

De equipe van Martin van den Brink heeft, in de sportieve geest van de rally in Marokko, tijdens de eerste etappe nog een poging gedaan om de truck van Gert Huzink uit de modder te trekken. ”Helaas brak het koord. We konden Huzink toen niet verder helpen”.

Vandaag wacht de tweede etappe. De rit van Icht naar Foum Zguid gaat over 360 kilometer. Na de pittige openingsrit mogen de rijders ook in de tweede etappe rekenen op een zware dag.

Berry Kamphorst

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden