DOK Springwedstrijden op zaterdag 8 april 2017

Foto: Ede.nieuws.nl

Op zaterdag 08 april heeft de christelijke gymnastiekvereniging DOK de Springwedstrijden gehouden in sporthal De Peppel in Ede. De christelijke gymnastiekvereniging maakt er een jaarlijks terugkerend feestje van!

Klokslag 09:00 uur kon worden gestart met de warming up voor het eerste blok en na de opmars kon worden begonnen aan de eerste ronde op mat, minitramp, minitramp/toestel en grote trampoline. Omdat het groepswedstrijden zijn (behalve bij trampoline) is het op deze wedstrijdzaak om met z’n allen een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Juist dát maakt deze wedstrijden zo bijzonder. Alle deelnemers zetten hun beste beentje voor. Alle turners willen aan het publiek mooie sprongen laten zien. Om de telcommissie de gelegenheid te geven alle cijfers bij elkaar op te tellen, de diploma’s te schrijven en de prijswinnaars uit te rekenen én omdat het erg leuk is om te zien gaven leden van de acro lessen en de springgroep een fraai optreden.

Omdat het niet eerlijk zou zijn om deelnemers van 6/7 jaar tegen 8/9-jarigen te laten “strijden”, is gekozen voor indeling in leeftijdscategorieën. Er konden deze dag dus veel medailles gewonnen worden. Glunderende gezichten bij de prijswinnaars die naar voren mochten komen om hun medailles in ontvangst te nemen blijft fantastisch om te zien. Teleurgestelde gezichtjes van de nét niet winnaars wat minder blijde gezichten, maar ook dat hoort bij sport. Drie rondes lang werd erdoor ongeveer 300 deelnemers meegedaan aan deze Springstrijd! In ronde drie werden de meer spectaculaire sprongen getoond.  Een dag dus met prachtige sprongen, af ­en ­toe wat foutjes, maar vooral veel teamspirit; precies het doel van deze wedstrijden!

Opnieuw een leuke dag voor de deelnemende DOK-leden! Zeker ook een dag om trots op te zijn voor DOK!

Foto’s Alex Beukhof. Tekst:Anja van Gemert.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden