DTS Ede kopje onder in stromende regen

DTS Ede wist vandaag de spectaculaire zege in het KNVB-bekertoernooi geen goed vervolg te geven.

In Kampen liep het tegen de tweede nederlaag op deze competitie. In de stromende regen wist het eerst nog wel op voorsprong te komen, maar de treffer van Frank Hol werd wegens vermeend buitenspel geannuleerd. Onnodig balverlies in de opbouw kostte de Edenaren de kop. Go Ahead Kampen pakte met deze zege de koppositie in de eerste klasse D.

Verslag: René Willemsen

Foto ‘s: www.fotostudio-albert.nl

Na de midweekse stunt tegen Unitas moest vandaag het vizier om naar de competitie. Vandaag mocht DTS Ede op bezoek bij Go Ahead Kampen. Gelet op de historie een heuse “angstgegner”, al werd de editie van vorig jaar nog met 0-1 gewonnen door DTS Ede. Go Ahead had voor dit treffen met twee zeges en een nederlaag vier punten meer bij elkaar weten te spelen dan de blauwwitten.

Een lastige opdracht voor de Edenaren dus die wisten wat hen te wachten stond. DTS Ede startte goed en wist in de beginfase gevaar te stichten in de achterhoede van de thuisploeg. Schoten van Jamal Ouassif (vanuit de combinatie) en Sam van Hasselt (vrije trap) gingen net naast. In de 9e minuut was het wel raak. Een goed opgezette aanval eindigde via Jamal Ouassif bij de vrijstaande Frank Hol, die binnen de zestien meter, de bal in de rechterhoek binnen prikte. De treffer werd echter wegens vermeend buitenspel geannuleerd. Een merkwaardige beslissing, maar de Edenaren moesten deze tegenvaller incasseren. Vrij vlot daarna moest het nog een tegenvaller incasseren. Spits Frank Hol moest vervangen worden en voor hem kwam Mohamed Laukili in de ploeg. Naar mate de wedstrijd vorderde verloor DTS Ede het initiatief. De thuisploeg ging zich meer met het spel bemoeien en werd enige malen gevaarlijk. Eerst was er het gevaarlijke schot van Nick Hendriks wat net naast ging. Niet veel later een gevaarlijke kopstoot die voorlangs ging. Go Ahead Kampen drukte door en DTS Ede kwam in de 38e minuut goed weg toen Kees Tol geheel vrijstaand kon binnen schieten, maar de bal over het doel joeg. Niet veel later was het wel raak voor de thuisploeg. In de 42e minuut werd slordig balverlies geleden in de opbouw en kon Wilbert Wessels profiteren; 1-0. Pal voor de rust hield doelman Robin Franken DTS Ede in de wedstrijd met een een goede redding.

De onderlinge krachtsverhoudingen lagen niet veel uit elkaar, maar DTS Ede had het lastig. Het kon elkaar moeilijk vinden en verloor te vaak de duels. De krachtsinspanning van eerder deze week (120 minuten volle bak tegen Unitas) en de erbarmelijke weersomstandigheden (het kwam met bakken uit de hemel) waren hier zeker debet aan. Go Ahead Kampen streed voor elke meter en zat kort op de bal. Mogelijkheden waren er wel in het tweede bedrijf voor de Edenaren (schot Jamal Ouassif van dichtbij en een schot van Anouar Tmim nadat hij zichzelf vrij speelde rand zestien), maar het zat de Edenaren niet mee vandaag. Go Ahead Kampen kreeg ook de nodige mogelijkheden, maar stuitte telkenmale op Robin Franken.  In het slot van de wedstrijd was er nog een vlammend afstandsschot van Michel Hol, wat rakelings over de kruising ging. Het was vandaag alleen niet genoeg.

Daarmee pakt Go Ahead Kampen knap de koppositie en dreigt DTS Ede wederom een matige start af te leveren in een nieuw seizoen. Komend weekend gaat DTS Ede op bezoek bij DOS ’37 in Vriezenveen.

Go Ahead Kampen – DTS Ede 1-0 (1-0)

Doelpunten: 42. Wilbert Wessels 1-0

Gele kaarten: Wail Doufikar, Geert de Jong

Go Ahead Kampen:

Joar Terpstra, Bram van Enk, Nick Kuipers, Dennis van der Wal, Nick Hendriks, Michael Lanting, Wail Doufikar, Wilbert Wessels, Kees Tol, Adri Draganovic, Laurens van Keulen.

DTS Ede:

Robin Franken, Sam van Hasselt, Chiel Willems, Remco Speelziek, Michel Hol, Bram Holtman (73. Huib Siefkes), Jesse Buikema, Jasper Verstraten, Anouar Tmim, Jamal Ouassif (82. Geert de Jong), Frank Hol (17. Mohamed Laukili).

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden