DTS Ede bijt zich stuk op KHC

De reis naar Kampen heeft DTS Ede vanmiddag geen punten opgeleverd. Aanvankelijk leek DTS Ede de bovenliggende partij, maar het kwam niet door de sterke defensie van KHC heen. De thuisploeg wist te profiteren in de omschakeling vlak voor de rust. In de slotminuut verdubbelde de thuisploeg de score naar 2-0.

Verslag: René Willemsen

Na het attractieve duel vorige week op Inschoten tegen CSV Apeldoorn stond vandaag het lastige uitduel tegen KHC op het programma. Afgelopen December eindigde dit duel nog in een 1-1 gelijkspel. Destijds werd een zekere overwinning door DTS Ede in de slotseconden van de blessuretijd uit handen gegeven.

DTS Ede begon goed aan de wedstrijd en was veelvuldig in balbezit. Iets wat de thuisploeg maar al te graag toestond. In de 8e minuut was er de eerste mogelijkheid voor Frank Hol, maar zijn schot werd binnen de zestien meter goed geblokt. Even later werd Frank Hol na een goede steekpass bijna vrijgespeeld, maar wederom werd er op tijd ingegrepen. Al snel werd duidelijk dat de thuisploeg verdedigend haar zaakjes goed op orde had. De Edenaren mochten combineren tot aan de zestien meter, maar stuitte daar telkens weer op de defensie. KHC daarentegen wist in de omschakeling enige malen voor gevaar te zorgen. Zo kon J. Rupert in de 19e minuut geheel vrij binnen koppen, maar hij verzuimde de thuisploeg op voorsprong te zetten. Even later werd Anouar Tmim binnen de zestien meter naar beneden getrokken. De referee had het echter niet waargenomen. DTS Ede kwam steeds minder goed in de wedstrijd te zitten. Veelvuldig ging het in de passing niet goed en dit leverde een aantal gevaarlijke omschakelingen op van KHC. In de 39e minuut was het raak. Wederom een snelle uitbraak. Bij een voorzet vanaf rechts zit Michel Hol er niet goed bij, waardoor O. Kardag kan binnen werken; 1-0.

In de tweede helft werd het vertoonde spel er niet beter op. KHC zat op rozen met deze voorsprong en kon DTS Ede rustig laten opkomen en wachten op het juiste moment om toe te slaan. DTS Ede had het moeilijk. De ploeg werkte hard, maar kwam er maar niet door. In de 51e minuut mocht Youssef el Hamouchi uithalen na een langdurige combinatie. Dit schot ging ruim over. KHC verzuimde in de 60e minuut de score te verdubbelen. Attent keeperswerk van doelman Robin Franken voorkwam een tweede treffer van O. Kardag.  Coach Arnold Brehler grijpt in en brengt met Remco Speelziek en Jamal Ouassif nog eens twee aanvallende impulsen. Aanvankelijk sorteert het effect. DTS Ede is enige malen dreigend en dwingt een aantal corners af. Bij een daarvan kreeg Jasper Verstraten de kans om binnen te prikken, maar de bal gaat over. Ook Jamal Ouassif neemt doelman R. Rosink onder vuur. Maar er lukt te weinig vandaag aan Edese zijde en het is de net ingevallen J. Wellenberg die de wedstrijd in de slotminuut beslist; 2-0.

Een wedstrijd om gauw te vergeten voor de Edenaren. Komend weekend ontvangt het in eigen huis DZC ’68 uit Doetinchem en kan het zich sportief revancheren.

KHC – DTS Ede 2-0 (1-0)

Doelpunten: 39. O. Kardag 1-0, 90. J. Wellenberg 2-0

Gele kaarten: Jasper Verstraten, Sam van Hasselt