Topsport Gelderland lanceert Coronafonds voor Gelderse topsporters

Gelderse topsporters
Foto: Bart van Gastel

Topsport Gelderland lanceert een tijdelijk Coronafonds voor Gelderse sporters die door de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen.

Via dat fonds kunnen sporters die bij andere regelingen tussen wal en schip vallen een aanvraag doen voor een eenmalige bijdrage. Sporters kunnen via de website topsportgelderland.nl tot en met eind juli hun aanvraag indienen. Een onafhankelijke selectiecommissie oordeelt daarna per individu over de daadwerkelijke toekenning van een bedrag tussen de 250 en 1000 Euro.

Via het initiatief kunnen tientallen sporters ondersteund worden vanuit een fonds dat met eigen middelen van Topsport Gelderland en steun van de provincie Gelderland tot stand is gekomen en enkele tienduizenden euro’s groot is. Topsport Gelderland hoopt nog op steun van andere partners. Topsport Gelderland ondersteunt topsporters, toptalenten en de programma’s waarin zij zich ontwikkelen. Ook in deze uitdagende tijd richt Topsport Gelderland zich op het ondersteunen van de ambities van deze sporters.

“Er zijn meerdere initiatieven op touw gezet, waarbij sporters met bepaalde statussen of een eigen bedrijf een beroep kunnen doen op aanvullend inkomen. Toch blijkt uit onderzoek dat veel sporters die op internationaal niveau acteren alsnog buiten de boot vallen”, schetst Topsport Gelderland directeur Gudo Kramer de situatie. “De complete financiële pijn kunnen we niet wegnemen, maar met dit initiatief hopen we Gelderse sporters die vaak al financieel op het randje balanceren enigszins verlichting te kunnen bieden en sommigen er zelfs voor te behoeden om noodgedwongen hun carrière vroegtijdig te moeten beëindigen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden