Exalto Sport turnt zich naar hoogste podium

Esmée Koudijs en Cynthia Koutsouradis
Foto: Wendy van der Spek

Beekbergen – Zaterdag 14 december mochten de turnsters uit de 3e divisie hun tweede plaatsingswedstrijd turnen. De twee beste wedstrijden van de drie tellen mee voor plaatsing naar de districtsfinale. Vanuit deze finale gaan de meisjes ook de landelijke strijd aan.

Jeugd turnster Cynthia Koutsouradis wist in Beekbergen opnieuw een podiumplek te bemachtigen. Na het goud tijdens de eerste meting van het seizoen, kreeg zij nu het zilver omgehangen. Cynthia excelleerde op vloer met prachtig turnwerk en wist ondanks de zenuwen een stabiele balkoefening neer te zetten. Deze turnster maakt een mooie groei door en is al verzekerd van een plek in de districtsfinale.

De één jaar jongere Esmée Koudijs turnde in de jeugdklasse verplichte oefenstof een dijk van een wedstrijd. Ook zij mocht voor de 2e keer op rij het erepodium betreden. Met een plaatje van een oefening op balk en een monsterscore op vloer veroverde zij dit keer het goud. Ze bleef haar concurrentie met maar liefst twee punten voor. Ook Esmée mag vol vertrouwen gaan toewerken naar de districtsfinale.

Bij de senioren waren vooral de persoonlijke successen van belang. Ilse van Haveren nam revanche op de eerste plaatsingswedstrijd waar ze een fout maakte op sprong. Ze scoorde daarop nu het tweede cijfer (12,300). Celine Labrie had het lef om voor het eerst een moeilijke sprong (tsukahara gehoekt) uit te voeren in wedstrijdverband én scoorde het hoogste cijfer op brug. Annelot Groot Enzerink wist na een blessure weer een gehele meerkamp uit te turnen.

Lara Steinbusch schitterde op vloer met haar krachtige nieuwe vloeroefening evenals Marijne Vermeulen. Echter bleek de balk voor alle dames deze keer te smal. Deze scores drukten negatief op de einduitslag. Op 25 januari turnen deze dames de derde en laatste plaatsingswedstrijd.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden