DOK 5 maal Nederlands Kampioenschap springen

Foto: DOK Ede

Op zaterdag 7 december was het dan zover, het NK springen. De springers van de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede hadden zich hier tijdens de plaatsingswedstrijden al overtuigend voor geplaatst. Nu kwam het op het werkelijke waarmaken aan. De springers en de trainers hadden er veel zin in. Ver reizen moesten ze wel, het NK springen was dit jaar in het verre Limburgse Gulpen.

Al in de ochtend waren de 2 springgroepen van DOK aan de beurt. Wekenlang was er hard getraind op het perfectioneren van de sprongen en de  series. Er was dus zeker sprake van een gezonde spanningen bij de gymnasten.

Het junior A-team bestond deze wedstrijd uit: Lodewijk Waanders, Jesmé Dokter, Tessa van Loenen, Ramon de Zeeuw, Sam Onnink, Imke Kessel en Shanti Bijzet.

Dit team springt dit seizoen voor het eerst in deze samenstelling. Gelukkig bleek het een succes. Drie maal werd dit team Nederlands Kampioen, wat een topprestatie. Op minitrampoline werden ze zelfs met een voorsprong van bijna 8 kampioen! Ook op pegasus en tafel mocht dit team het podium op nummer 1 betreden. Op de airtrack werden ze vervolgens ook nog 2e. Op alle onderdelen dus een beker. Dubbele salto’s, tsukahara’s en vele andere sprongen hebben ze geland zonder te vallen. Geweldig

Ook het seniorenteam is nieuw in deze samenstelling: Martijn van de Kraats, Fleur Mulder, Eva van Wijngaarden, Esmee van Gemert, Naomi Kats, Sven van Bruxvoort, Robbin Kruizinga, Daphne van den Brink en Fleur Bubbert.

Ook zij lieten zien thuis te horen op het NK. Dit team werd twee keer Nederlands Kampioen, zij deden dit op de onderdelen pegasus en tafel. Zeer stabiel sprong dit team zich naar het goud toe. Ook op de andere onderdelen, airtrack en minitrampoline wonnen zij een beker, deze was brons van kleur. Ook zij dus op alle onderdelen op het podium.

Wat een feest voor DOK, trainer Nicole Oudsen die werd bijgestaan door Arnold van den Brink en Wilbert Groeneveld, was dan ook ontzettend trots op haar turners. Nu hard aan het werk voor de individuele kampioenschappen waar in juni de Nederlandse kampioenschappen voor zijn.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden