Historische EK-prestatie van padellers Keltenwoud

EK-internationals Fred van Ruissen, Ina van Lavieren en Jack Engelaar
Foto: Nederlandse Padelbond

In het Spaanse Bilbao deden afgelopen week drie spelers van Keltenwoud mee aan het eerste Europese padelkampioenschap voor veteranen. Jack Engelaar, Ina van Lavieren en Fred van Ruissen vertegenwoordigden Nederland. En met succes. Het nationale veteranen padelteam eindigde zowel bij de mannen als de vrouwen als tweede achter kampioen Spanje. Een historische prestatie!

In het EK padel speelden landenteams tegen elkaar en kregen tweetallen in het koppeltoernooi duo’s uit andere landen als tegenstander. In de 55+ leeftijdscategorie van het koppeltoernooi bereikten Fred van Ruissen uit Ede en Jack Engelaar de finale door achtereenvolgens te winnen van koppels uit Portugal, België en Portugal. In de finale was het Spaanse koppel te sterk, maar het was een fantastische tweede plaats voor de twee mannen die bij tennis- en padelvereniging Keltenwoud in Bennekom padellen.

In de teamwedstrijden van de heren werd in poulefase met 3-0 gewonnen van België en Finland en  met 3-0 verloren van Spanje. De vrouwen wisten in de poulefase met 3-0 te winnen van Denemarken en Ierland. Tegen Spanje werd met 3-0 verloren. In de daarop volgende kruisfinales werd een knap staaltje padel getoond waarmee Portugal met 3-0 werd verslagen. Op de slotdag, zaterdag 2 november, was Spanje in de finale zowel bij de vrouwen als de mannen opnieuw een aantal maten te groot.

Ina van Lavieren had samen met haar koppelgenote Marianne van Zanten de pech dat zij in het koppeltoernooi in de 50+-categorie gelijk tegen het Spaanse koppel moest spelen, dat uiteindelijk Europees kampioen is geworden. In de verliezersronde speelden zij een goede wedstrijd tegen een Belgisch koppel, die zij na twee uur spelen de super tie break met 10-8 verloren. Ook Ina, tennislerares en padelinstructrice uit Tiel, is net als Jack Engelaar lid van Keltenwoud.

Voor het kleine padelland Nederland, dat pas enkele jaren deze sport omarmt, is dit EK-resultaat een unieke prestatie. Tweemaal tweede als team en een tweede plaats voor het Bennekomse koppel, daar mogen de spelers en speelsters mee thuis komen. Het kan de belangstelling voor de padelsport ten goede komen, en dat merkt Keltenwoud al enige tijd door de toeloop van leden en baanhuurders die komen padellen. Een paar weken geleden speelden Tessa Nikkelen uit Ede en Mark Bogers uit Bennekom, beiden 16 jaar, mee op het WK-padel voor junioren in het Spaanse Valencia.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden