Dames DTS Ede spelen gelijk tegen Be Quick ’28

Het is de dames van DTS Ede vandaag niet gelukt om de drie punten in Ede te houden. Na een 0-0 ruststand werd de uitslag tegen Be Quick’28 na 90 minuten 1-1.

Be Quick’28 begon de wedstrijd gegroepeerd vanuit de verdediging en gokte om met een snelle omschakeling achter de verdediging van DTS te komen. De eerste vijfentwintig minuten lukte dit echter niet. DTS kreeg legio kansen via o.a. Carolien Filippo en Eveline Zech en Ilse van der Zanden, maar in tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week wilde de bal er niet in. Soms zit het dan ook tegen, anders was de wedstrijd al snel beslist. Het eerste wapenfeit van Be Quick’28 kwam in de dertigste minuut met een schietkans die matig was ingeschoten en dus geen probleem voor keepster Renate Verhoeven. DTS bleef het overwicht houden maar beloonde zichzelf de eerste helft niet met een doelpunt.

Na rust een ander verhaal, Be Quick’28 kwam steeds meer uit haar schulp met snelle aanvallen over de zijkanten wat een paar grote kansen opleverde. Toch was het DTS dat de score wist te openen. Met een mooie steekbal werd Joelle de Bondt in de 59ste minuut achter de verdediging aangespeeld en haar voorzet werd knap laag in de verre hoek afgerond door Carolien Filippo 1-0.

Be Quick’28 bleef na deze tegentreffer met veel inzet voetballen. DTS moest terug en dit gaf Be Quick’28 het geloof dat er wat te halen viel. Het kreeg kansen waarvan één hele grote, vrij voor het doel kon de spits een hoek uitzoeken, echter was het een katachtige reactie van keepster Renate Verhoeven die de bal via de buitenkant paal maar net uit het doel wist te tikken. Ondanks deze waarschuwing bleef DTS slordig in balbezit. De verdiende tegentreffer viel dan ook niet veel later met een schuiver in de verre hoek (79ste minuut 1-1). Coach Linda Helbling greep in met aanvallende wissels en enkele omzettingen, dreiging was er maar meer dan een bal die boven op de lat terecht kwam leverde dit niet op.

Al met al een terecht gelijkspel wat Be Quick’28 als overwinning vierde. Aan inzet ligt het niet bij DTS, dit elftal beheerst over zeer veel kwaliteit en techniek wat er helaas vandaag niet uit kwam. Volgende week speelt DTS een uitwedstrijd in Klaaswaal tegen SSS.

DTS Ede: Renate Verhoeven, Nikki van Wijk (84’Jill Pijnappels), Gera op den Kelder, Ilse van der Zanden, Anne Hendriks, Eveline Zech (78’ Daphne van Kruistum), Yvette Derks, Joëlle de Bondt, Kirsten Koopmans, Dominique van Wensveen (66’Anoek Blankespoor), Carolien Filippo.

Wissels: Jaimy Jansen (K), Anoek Blankespoor, Daphne van Kruistum, Jill Pijnappels, Danae Dekkers, Seline van den Hoek en Morena Blankestijn.