2x NK-goud voor Climax C junioren

Foto: Climax Peter Navarro

De 52e editie van de Nationale C Spelen, het officieus NK voor atleten onder de 16 jaar oud, was voor atletiekvereniging Climax met twee gouden medailles bijzonder succesvol.

Op zaterdag 24 augustus pakte Céline van Heerikhuize in Amsterdam na een machtige eindsprint de winst op de 800 meter. Later stond zij nogmaals op het hoogste podium samen met Dorine van Leeuwen, Jisze Diemer en Evelyn Navarro: goud voor het 4 x 80 meter estafetteteam! Daarmee waren deze C-spelen de meest succesvolle voor Climax sinds 2012, toen ook twee maal goud werd behaald.

Op zaterdag ging Céline (14 jaar) direct na de start van de 800 meter aan kop en voerde het tempo flink op. Bij de bel voor de laatste ronde lukte het haar concurrenten om haar te passeren, maar Céline bleef koel en wist te beantwoorden met een fenomenale eindsprint. Ze bleef tot de eindstreep doorknokken, waarna een dolgelukkige Céline het goud in ontvangst mocht nemen.

Het meisjes estafetteteam van Climax gooit al enkele jaren hoge ogen, dus was een van de favorieten voor de eindzege op de 4 x 80 meter. Startloopster Dorine van Leeuwen gaf het stokje door aan Céline van Heerikhuize die kennelijk al weer hersteld was van haar 800 meter. Jisze Diemer bouwde de voorsprong verder uit. Na een prima wissel mocht slotloopster Evelyn Navarro de winst voor Climax binnenhalen, 0.17 seconden voor het team van Hellas uit Utrecht.

Naast deze overwinningen werden er finaleplaatsen behaald door Dorine van Leeuwen bij het hoogspringen en Céline van Heerikhuize op de 300 meter sprint. Evelyn Navarro moest op de 80 meter sprint genoegen nemen met een plaats in de halve finale.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden