Wervelende Peter Pan show van DOK-Ede

Foto: DOK Ede

Op zaterdag 6 juli 2019 was het dan zover, de shows van de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede. Al maanden is de club bezig met de voorbereidingen en met het oefenen van de nummers. Dit keer was er gekozen voor een show met als thema de film van Peter Pan.

Dit betekent ook dat alle nummers op elkaar afgestemd moeten zijn en dat is geweldig goed gelukt. Sporthal De Peppel was helemaal mooi aangekleed in de stijl van Peter Pan en de show liep fantastisch. Om 13.30 uur en om 19.00 uur stond er show op het programma.

Doordat DOK ruim 1000 leden heeft, was het nodig om twee shows te geven. Dit was een goede keuze want de show was bij beide uitvoeringen uitverkocht. De nummers volgden elkaar snel op door het geweldige werk van de toestelploeg.  Ook Peter Pan. Wendy, Kapitein Haak, Tinkerbell, de piraten, de indianen, waterlelie en de lost boys waren aanwezig.  Zo werd de hele show een echt verhaal, dit werd ondersteund door filmbeelden uit de film.

Alle takken van sport binnen de club kwamen aan bod, het peuter en het kleuter gymmen, het recreatie turnen, het selectie turnen, de acrobatische gymnastiek, het rhönraderen, het freerunnen, het trampolinespringen, de dansafdeling en als kers op de taart het springen. Alleen het volleyballen en de ouderentak doen niet mee aan de voorstelling. Radslagen, arabieren, rollen in de raderen, acrosalto’s, gewone salto’s en nog veel meer vloog je bij de show om de oren. DOK bestaat nu 97 jaar en werkt nu al toe naar het 100-jarig jubileum. Na deze shows beloofd dat nog wat voor dit 100-jarig bestaan in 2022.

Is het seizoen nu klaar voor DOK, zeker niet. Op 13 juli is er nog een spetterende dansshow Flow om 19.30 uur in het Schaffelaartheater in Barneveld. DOK is ontzettend trots op al die fantastische leden en geweldige vrijwilligers die zoveel werk verzetten voor DOK. Één show met een mooi resultaat en nu op naar de volgende.

 

Reacties

0