NK WIELRENNEN 2019 EDE

Foto: NK Wielrijden Ede.nieuws.nl

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER HET NK TIJDRIJDEN

Op zaterdag 29 juni strijden de beloften en Elite vrouwen om de felbegeerde rood-wit-blauwe trui. Vanaf de Arnhemseweg gaat de wedstrijd van start en wordt deze vervolgd richting Bennekom over de Dreeslaan en Diedenweg. Vanaf de licht glooiende Geertjesweg in Wageningen rijden de renners via de Hartenseweg terug naar Ede. De beloften rijden de ronde van 25,2 kilometer zes keer en de vrouwen vijf keer.

Op zondag 30 juni is het de beurt aan de Elite mannen. Nederlands beste mannen strijden om de felbegeerde rood-wit-blauwe trui. Ook de mannen rijden vanaf de Arnhemseweg de plaatselijke omloop van 25,2 km vanuit Ede door Bennekom naar Wageningen. De mannen rijden de ronde van 25,2 kilometer negen keer.

Hier onder een aantal links van belang

https://www.nk2019.nl/nieuws/43410_Alles-wat-je-moet-weten-over-de-NK-Wegwedstrijden

https://www.nk2019.nl/media/1494684/programmaboek-nk.pdf

https://www.nk2019.nl/road2nk/startlijsten/

https://www.nk2019.nl/media/1494712/nktijdrijden19_beloften_startlist.pdf

 

Weerbericht & tips
Het weerbericht voor zaterdag en zondag zijn bijzonder goed. Warm weer op zaterdag met temperaturen van rond de 33 graden

Kom jij naar Ede om de beste Nederlandse renners in actie te zien komen? Dan hebben we een aantal tips voor je!

  • Drink voldoende water! Neem een bidon of flesje water mee. Er worden twee waterpunten gecreëerd waar je je bidon en flesje kunt vullen:
    • Op het Fanplein aan het Raadhuisplein
    • Aan het begin van de finishstraat op de Arnhemseweg (t.h.v. Hotel De Paasberg)
  • Zoek zoveel mogelijk de schaduw op
  • Neem zonnebrandcrème mee met een hoge beschermingsfactor en smeer je hiermee regelmatig goed in
  • Trek luchtige kleding aan en draag in de volle zon een pet, zonnehoed of zonneklep
  • Word je flauw of voel je je niet goed? Breng een bezoek aan de EHBO post op het Raadhuisplein of bij Hotel de Paasberg

 

Het parcours en leuke locaties om de wedstrijd te bekijken.
Zaterdag strijden de Beloften en Elite vrouwen om de felbegeerde rood-wit-blauwe trui. Zondag is het de beurt aan de Elite mannen. Wil jij de nieuwe Nederlandse kampioenen komen aanmoedigen? Wij hebben leuke kijklocaties voor je op een rij gezet.

Het start en finishgebied is aan de Arnhemseweg. Een unieke plek om de renners aan te moedigen en de doorkomsten te bekijken

Het Raadhuisplein wordt omgetoverd tot Fanplein. Hier kun je onder het genot van een lekker drankje op een groot scherm de koers volgen.

Op de Klinkenbergerweg zie je de renners van twee kanten aankomen, dubbel genieten dus. De Klinkenbergerweg is makkelijk te bereiken vanaf station Ede Wageningen en Station Ede-Centrum.

De Geertjesweg en Hartenseweg zijn ideaal om ‘de klimmetjes’ in het parcours te aanschouwen.

Het centrum van Bennekom: het parcours loopt dwars door het centrum, hier kun je de wedstrijden en de renners van dichtbij bekijken.

Bereikbaarheid
Parkeren centrum
Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in Q-park Achterdoelen, Q-park Markt, of op Bunschoterplein.

Met de fiets
Hier stal je je fiets veilig in een bewaakte fietsenstalling: Marktstraat 75 (gratis) (openingstijden: woensdag en zaterdag: 7:30 – 18.30, zondag gesloten) en Station Ede-Wageningen. Buiten de route kun je je fiets in de gebruikelijke stallingen plaatsen.

 

Bezoek het NK Fan Village
Aankomende woensdag, zaterdag en zondag staat het NK wielrennen op het programma. Op al deze dagen zal er een Fan Village zijn dat toegankelijk is voor iedereen! Het Fan Village wordt georganiseerd op het Raadhuisplein en ligt aan het parcours van alle wegwedstrijden. Op het plein is er op alle drie de dagen een Kids Zone, met onder andere een pumptrack en een 17 meter lange beweegbaan waarop kinderen kunnen springen, klimmen en klauteren.

Daarnaast zijn er verschillende stands en is er op zaterdag en zondag een podium (met groot scherm) waarop onder andere wielerquizzen worden gehouden en waar een presentator verschillende leuke gasten zal ontvangen!

Tot slot is er natuurlijk voldoende gelegenheid om eten en drinken te nuttigen, wat gezien de weersvoorspellingen erg goed van pas gaat komen!

Openingstijden Fan Village:
Zaterdag 30 juni:             10.00u – 17.30u
Zondag 31 juni:               12.30u – 17.30u


Bezoekersinfo
Bekijk hier alle informatie voor bezoekers. Zoals informatie over parkeren, bereikbaarheid etc.

.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen