Vijf medailles voor turnsters van DOK in Lelystad

Foto: DOK Ede

Op zaterdag 18 mei reisde een deel van de turnsters van de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede af naar Lelystad. In Lelystad stond de finale van de 6 e divisie op het programma. Een hele prestatie om de finale te behalen is het zeker, twintig turnsters van DOK mochten deelnemen aan deze finale waar je de beste turnsters dan ontmoet.

In de eerste wedstrijd ronde waren Lieke van Kleef, Sophie van Engelenhoven en Elize Gerbrands aan de beurt. Voor deze instappers was dit het eerste jaar dat ze meededen aan de regionale wedstrijden en wat een prestatie dat ze nu al in de finale mogen staan! Sophie van Engelenhoven werd regiokampioen en ging met goud naar huis! Lieke van Kleef werd knap tweede op sprong en liet 26 meiden achter haar. Elize Gerbrands turnde op alle toestellen een mooie stabiele oefening.

Aan de andere kant van de gymzaal waren de jeugd meiden aan de beurt. Bodil Zwart mocht ondanks een val toch het brons mee naar huis nemen. Marit Jacobs viel helaas net buiten de prijzen, Gerja Meijer stond 1 plekje onder Marit.

In de 3e wedstrijd ronde waren de pupillen aan de beurt. In deze ronde werden wederom twee medailles gehaald! De tweede plaats werd behaald door Julia van de Westeringh. Zij turnde op alle onderdelen erg strak en netjes. De medaille is dus helemaal verdiend! De derde plek was voor Thera Jager, zij werd tweede op brug met een ijzersterke oefening. Net naast het podium eindigde Jamila Mooij enMirte Post werd knap tweede op sprong.

In de laatste wedstrijd ronde van vandaag waren de pupillen en de junioren aan de beurt. Noa van Maanen turnde goed, ze was zelfs 3e op brug! In de andere baan wist DOK weer het goud te bemachtigen. Brechje Pronk kwam, zag en overwon, ze kreeg de verdiende gouden medaille om haar nek gehangen. Michelle Geitenbeek had de zure vierde plek.

Wat een mooie afsluiting, de trainsters zijn trots op alle turnsters!

Anja van Gemert

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden