Oefenrace succesvol voor Rick den Hartog

Foto: Edwin Mens - Fotografie

Het nieuwe seizoen staat voor de deur voor Rick den Hartog en dat begint natuurlijk altijd met veel trainen. Afgelopen jaar heeft hij deelgenomen aan het Chrono kampioenschap met privé karts, dit seizoen zal hij echter terug keren naar zijn ‘roots’; de huurkarts.

Omdat dit zeer anders is ten opzichte van de snelle 2-takt karts, wilde hij voor de start van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts nog even een wedstrijd ‘oefenen’. Rick besloot om een week voor de start van het NK deel te nemen aan de eerste wedstrijd van het clubkampioenschap Formula Karting bij Coronel in Huizen. Zonder verwachtingen gingen hij er naar toe en tijdens de training reed Rick ongeveer de vijfde rondetijd.

Daarna werd er geloot voor de kwalificatieraces, welke bestonden uit een one-lap qualify en een kwalificatierace waarin je je kon plaatsen voor de grote finale. Hij lootte een sterke poule en moest genoegen nemen met een vijfde plaats in de 1-ronde kwalificatie. Hij stond echter wel aan de binnenkant op de startopstelling en dat gaf mogelijkheden.

Die mogelijkheden benutte Rick dan ook en na 15 rondes zag hij de finishvlag als tweede. Dit gaf voor hem een mooi uitgangspunt voor de finale, die hij als derde mocht aanvangen vanwege de andere kwalificatie poule.

Opnieuw stond hij aan de binnenkant en kon Rick hetzelfde trucje herhalen. Met zo’n acht seconden voorsprong werd hij als eerste afgevlagd. Een mooie overwinning in deze ‘oefenrace’, op naar de eerste race van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts in Roosendaal op 23 februari 2019.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden