Team van Herbert uit Ede tweede bij EK Kazakh Kuresi in Soest

Foto: Herbert

Op de foto van links naar rechts: Frank Ningbers, Niek Lamberts, Lucas Hoogendijk, Nico Herbert, Henk Jan Ningbers, Thijs van Huigenbos.

Afgelopen weekend heeft het Nederlandse  ‘Kazakh Kuresi Team Herbert’ , dat Nederland  vertegenwoordigde  in  Soest de Europese  finale gespeeld met het top team uit Belarus uit Wit Rusland.

Kazakh  Kuresi is een zeer oude  traditionele worstelsport uit Kazachstan. Deze  immens populaire sport discipline is voor zover bekent de oudste vechtsport van de Kazakken.

De wortelaars dragen een katoenen jacket met korte mouwen, met een band om je middel. Het is de bedoeling je tegenstander op de rug te gooien. Een van de spelregels , beneden de band mag je niets pakken. Benen aanraken of pakken mag ook niet.

Er waren twee poules gemaakt ,een Europese en een Aziatische poule, met onder andere Oezbekistan, Kyrgyzstan,  Kazakstan ,Mongolië .

De Europese poule met onder andere de super sterke Georgiers en Wit Russen .

Jammer genoeg hadden enkele landen een probleem met het verkrijgen van een visum.

Het was ondanks het overwicht van de oost blokkers toch een spannende finale. Na veel geweld moest het team van Nederland in de poule finale toch de winst geven aan de Wit Russen, waardoor het team van Herbert 2e werden voor het deel Europese-wedstrijden.

Nadat de eerste en tweede plaats  bekend was in beide poules (Europa en Azië) , gingen die strijden om de EURASIA CUP 2018 . Kazachstan werd  met overwicht de meerdere van Nederland. Georgie, onze poule winnaar, werd kampioen. Toch een mooie verdiende vierde plaats voor Nederland.

Willem

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden